Hyppää sisältöön

Viestinnän ratkaisut

Sisältömarkkinointi

sisältömarkkinointi

Sisältömarkkinointi vakuuttaa ja viihdyttää

Sisältömarkkinointi on viime vuosina noussut kuumaksi puheenaiheeksi yrityksissä. Eikä ihme, onhan sisältömarkkinointi parhaimmillaan erittäin toimiva tapa houkutella uusia yleisöjä ja sitouttaa olemassa olevia asiakkaita.

Sisältömarkkinointi on sananmukaisesti markkinoinnin tekemistä kohderyhmään uppoavien sisältöjen avulla. Tällaisia sisältöjä voivat olla esimerkiksi blogikirjoitukset, asiantuntijatekstit, erilaiset oppaat, natiivimainonta tai advertoriaalit. Pääasia on, ettei sisältöjä ole tuotettu niin sanotusti markkinointi edellä, vaan esimerkiksi blogikirjoitusta lukemaan päätyvälle kuluttajalle on aidosti hyötyä tekstin lukemisesta. Tavoitteena on ratkaista asiakkaan pulma ja antaa siihen toimivia ratkaisuja.

Sisältömarkkinointi tarjoaa hyödyllistä ja viihdyttävää sisältöä

Sisältömarkkinoinnissa keskitytään arvokkaan, merkityksellisen ja johdonmukaisen sisällön luomiseen ja levittämiseen. Sisältöjä tekemällä saat potentiaaliset asiakkaat arvostamaan yritystäsi ja sitoutumaan paremmin.

Perimmäisenä ajatuksena on, että kun asiakkaita ensin palvellaan mahdollisimman hyvin, näkyvät vaikutukset myöhemmin viivan alla positiivisina lukuina. Sisältömarkkinoinnissa perinteinen omien tuotteiden ja palveluiden korostamiseen perustunut markkinointi käännetäänkin päälaelleen; kerrotaan omien tuotteiden sijaan niistä asioista, jotka kiinnostavat kohderyhmään kuuluvia asiakkaita.

Autamme suunnittelemaan yrityksellesi toimivan sisältöstrategian sekä siitä johdetun selkeän sisältösuunnitelmaan. Viemme suunnitelmat myös tehokkaasti käytäntöön ja tuotamme monipuolisia, mitattavia, juuri yritykseesi ja sen kohdeyleisöille sopivia sisältöjä.

Viisi vinkkiä sisältömarkkinointiin:

  1. Määrittele kohdeyleisösi. Ota huomioon esimerkiksi ikä, sukupuoli, sijainti, kiinnostuksen kohteet. Mikä valvottaa asiakastasi öisin? Mihin hän tarvitsee apua? Mitä tarkemmin voit kertoa kohdeyleisöstäsi, sen parempi.
  2. Tiedä tavoitteesi. Haluatko kenties lisätä brändin tunnettuutta tai lisätä liikennettä verkkosivustollesi? Haluatko profiloitua alasi asiantuntijana ja luoda polkua kohti ajatusjohtajuutta tietyllä toimialalla? Kun tiedät tavoitteesi, voit luoda sisältöä, joka on linjassa näiden tavoitteiden kanssa.
  3. Luo vakuuttavaa sisältöä. Tämä on ehkä prosessin tärkein vaihe – jos sisältösi ei ole houkuttelevaa tai kiinnostavaa, kukaan ei vaivaudu lukemaan sitä. Jos haluat varmistaa, että sisältösi erottuu muista, keskity luomaan omaperäisiä, informatiivisia ja hyödyllisiä kappaleita. Sisällytä artikkeleihisi myös toimintakehotteita (CTA, call-to-action) ja johdata lukijat esimerkiksi tilaamaan blogikirjoitukset jatkossa sähköpostiinsa.
  4. Mainosta sisältöäsi. Pelkkä mielenkiintoisen sisällön luominen ei valitettavasti riitä, vaan sisältöjen on tavoitettava kohdeyleisösi. Voit markkinoida sisältöäsi monin eri tavoin muun muassa sosiaalisen median kanavissa, uutiskirjeissä ja bannerimainonnalla, joissa saat kohdennettua markkinointiasi mahdollisimman tehokkaasti. Keskity myös sisällön mainostamisessa tarjoamaan arvoa ja rakentamaan suhteita sekä potentiaalisiin että nykyisiin asiakkaisiin.
  5. Mittaa tuloksiasi. Älä unohda mitata sisältömarkkinoinnin tuloksia, sillä vain mittaamalla tiedät, mikä toimii hyvin ja mitä pitää parantaa. Google Analytics on loistava työkalu esimerkiksi verkkosivuston liikennemäärien ja suosituimpien sisältöjen seuraamiseen


Sinua voisi kiinnostaa myös nämä

Katso viestinnän ratkaisumme

Visuaalinen suunnittelu

Visuaalinen suunnittelu

viestintä

Viestintä

sisältömarkkinointi

Sisältömarkkinointi

Tiedottaminen

Tiedottaminen

Mediaseuranta

Mediaseuranta

video-, kuva- ja äänituotannot

Video-, kuva- ja äänituotannot

Haku