Hyppää sisältöön

Markkinointiratkaisut / Viestinnän ratkaisut

Sisältömarkkinointi

Sisältömarkkinointi houkuttelee uusia yleisöjä ja sitouttaa olemassa olevia asiakkaita. Sisältömarkkinoinnissa keskitytään arvokkaan, merkityksellisen ja johdonmukaisen sisällön luomiseen ja levittämiseen. Tavoitteena on ratkaista asiakasta mietityttäviä asioita. Sisältöjä tekemällä ja ongelmia ratkaisemalla saat potentiaaliset asiakkaat arvostamaan yritystäsi ja sitoutumaan paremmin.

Sisältömarkkinointi vakuuttaa ja viihdyttää

Alusta sisällölle voidaan valita kohderyhmän ja tavoitteiden mukaisesti. Blogikirjoitukset, asiantuntijatekstit, erilaiset oppaat, natiivimainonta tai advertoriaalit – mahdollisuuksia on monia.

Sisältömarkkinointi tarjoaa hyödyllistä ja viihdyttävää sisältöä

Perimmäisenä ajatuksena on palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin ja luoda vaikuttavaa arvoa. Asiakkaan sitouttamisen vaikutukset näkyvät myöhemmin viivan alla. Sisältömarkkinoinnissa perinteinen omien tuotteiden ja palveluiden korostaminen ei ole ensisijaista, vaan sisältöajatukset lähtevät asiakkaan elämää helpottavista ja viihdyttävistä asioista.

Autamme suunnittelemaan yrityksellesi toimivan sisältöstrategian sekä siitä johdetun selkeän sisältösuunnitelman. Viemme suunnitelmat myös tehokkaasti käytäntöön ja tuotamme monipuolisia, mitattavia ja kohdeyleisölle räätälöityjä sisältöjä.

Viisi vinkkiä sisältömarkkinointiin

  1. Määrittellään kohdeyleisö. Otetaan huomioon ikä, sukupuoli, sijainti, kiinnostuksen kohteet. Tiedetään, mikä asiakasta mietityttää ja mitä apua hän tarvitsee. Mitä tarkemmin voidaan kertoa kohdeyleisöstä, sitä personoidummaksi sisältö saadaan.
  2. Tavoitteet tiedossa. Haluatko kenties lisätä brändin tunnettuutta tai lisätä liikennettä verkkosivustollesi? Haluatko profiloitua alasi asiantuntijana ja luoda polkua kohti ajatusjohtajuutta tietyllä toimialalla? Tavoitteet määrittelevät sisällön tyylin ja mihin toimenpiteeseen sisällön tulee johtaa.
  3. Luodaan vakuuttavuutta. Tämä on prosessin tärkein vaihe. Jos sisältösi ei ole houkuttelevaa tai kiinnostavaa, kukaan ei sitä vaivaudu lukemaan. Jos halutaan varmistaa erottuvuus muista, keskitytään luomaan omaperäisiä, informatiivisia ja hyödyllisiä sisältöjä. Sisällytetään artikkeleihin myös toimintakehotteita ja johdatetaan lukijat kohti haluttua toimintoa.
  4. Mainostetaan sisältöjä. Pelkkä mielenkiintoinen sisältö ei riitä, vaan sisältöjen on tavoitettava kohdeyleisö. Sisältöjä voidaan markkinoida kohdennetusti monin eri tavoin, vaikka sosiaalisen median kanavissa, uutiskirjeissä ja bannerimainonnalla. Keskitytään myös sisällön mainostamisessa tarjoamaan arvoa ja rakentamaan suhteita sekä potentiaalisiin että nykyisiin asiakkaisiin.
  5. Mitataan tuloksia. Vain mittaamalla tiedetään, mikä sisältö toimii ja mitä pitää parantaa. Google Analytics on loistava työkalu esimerkiksi verkkosivuston liikennemäärien ja suosituimpien sisältöjen seuraamiseen

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä

Nappaa kalenterista aika meidän digimarkkinoinnin asiantuntijan kanssa

Katso viestinnän ratkaisumme

Visuaalinen suunnittelu

Viestintä

Sisältömarkkinointi

Tiedottaminen

Mediaseuranta

Video-, kuva- ja äänituotannot

Haku