Hyppää sisältöön

Viestinnän ratkaisut

Tiedottaminen

Tiedottaminen

Lehdistötiedote on yritysviestinnän kulmakivi

Lehdistötiedotteiden avulla avulla voit kasvattaa yrityksesi näkyvyyttä sekä rakentaa mielikuvaa uskottavana ja luotettavana toimijana. Jos lehdistötiedote on hyvin kirjoitettu ja sillä on uutisarvoa, viestilläsi on hyvät mahdollisuudet päätyä myös laajasti uutiseksi eri medioihin.

Parhaimmillaan tiedottaminen on säännöllistä ja jatkuva osa yritysviestintää. Oikeilla työkaluilla lehdistötiedotteet myös löytävät tehokkaasti toimittajien saataville. Tarjoamme tähän ePressi-tiedotejakelupalvelua, joka on Suomen käytetyin uutisportaali lehdistötiedotteiden julkaisuun ja jakeluun. Sen kautta onnistuu jakelu sekä kotimaisille että kansainvälisille medioille.

Mediat eivät kuitenkaan aina tartu lehdistötiedotteen aiheeseen. Tästä huolimatta tiedote toimii yrityksesi tehokkaana markkinointivälineenä. Voit hyödyntää tiedotetta laajasti omilla kanavillasi kuten verkkosivuillasi tai somessa.

Miten kirjoitan toimivan lehdistötiedotteen?

Laadimme muutaman vinkin lehdistötiedotteen laatimiseen. Myös viestinnän asiantuntijamme auttavat sinua tarvittaessa tiedotteen näkökulman valitsemisessa, tiedotteen kirjoittamisessa ja jakelussa medioille.

  1. Valitse aihe, jolla on uutisarvoa. Varmista, että lehdistötiedotteesi sisältää tietoa, jolla on uutisarvoa ja joka kiinnostaa kohdeyleisöäsi.
  2. Tee tiedotteesta lyhyt ja ytimekäs. Toimittajat saavat päivittäin satoja, ellei jopa tuhansia tiedotteita, joten varmista, että tiedotteesi on helppo lukea ja omaksua.
  3. Kirjoita tarttuva otsikko. Herätä toimittajan huomio, mutta muista antaa lukijalle myös selkeä käsitys siitä, mistä lehdistötiedotteessa on kyse. Vältä muotisanojen käyttöä – valitse sen sijaan suoria ja helposti ymmärrettäviä termejä.
  4. Käytä sitaatteja säästeliäästi. Lainaukset voivat lisätä lehdistötiedotteeseen arvokkaita oivalluksia, mutta käytä niitä säästeliäästi – liian monet lainaukset saavat tiedotteen näyttämään pikemminkin mainoslehtiseltä.
  5. Laita yhteystiedot mukaan. Muista sisällyttää tiedotteen loppuun yhteystiedot, jotta toimittajat saavat yritykseesi tarvittaessa yhteyden.
  6. Tarkista kielioppi ja faktat. Varmista, että lehdistötiedotteesi on hyvin kirjoitettu, eikä se sisällä kielioppi- ja kirjoitusvirheitä. Hyvin kirjoitettu tiedote antaa myös lähettäjästään hyvän kuvan.

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä

Katso viestinnän ratkaisumme

Visuaalinen suunnittelu

Visuaalinen suunnittelu

viestintä

Viestintä

sisältömarkkinointi

Sisältömarkkinointi

Tiedottaminen

Tiedottaminen

Mediaseuranta

Mediaseuranta

video-, kuva- ja äänituotannot

Video-, kuva- ja äänituotannot

Haku