Hyppää sisältöön

Yleistä tietoa

Ilkka on markkinoinnin, tiedon ja teknologian taitaja. Konsernin muodostavat emoyhtiö Ilkka Oyj, media- ja markkinointipalveluita tuottava I-Mediat Oy ja ohjelmistoalan yritys Liana Technologies Oy. I-Medioiden tytäryhtiöitä ovat B2B-markkinointitoimisto Myynninmaailma Oy ja sosiaalisen median toimisto MySome Oy. Liana Technologiesin tytäryhtiöitä ovat Ungapped AB ja Evermade Oy.  

Ilkka-brändi kokoaa sateenvarjonsa alle kaikki konsernimme yhtiöt ja koko kattavan markkinoinnin, tiedon ja teknologian tarjoaman. Ilkka korvasi kevään 2022 aikana myös markkinoinnin ja mainonnan palveluja tarjoavan I-Mediat-brändin. 

Lisäksi konserniin kuuluu kiinteistö Oy Seinäjoen Koulukatu 10 ja osakkuusyhtiöt Arena Partners Oy (41,17 %) ja 29.10.2021 alkaen Hilla Group Oyj (ent. KPK Yhtiöt Oyj) (29,52 %).  

Muutoksia Ilkka-konsernissa

Ilkka luopui painopalveluista 29.12.2023 tehdyllä liiketoimintakaupalla. PunaMusta Oy osti I-print Oy:n painoliiketoiminnan. I-printin painoliiketoiminta siirtyi PunaMusta Oy:lle 1.1.2024 alkaen.

Vaikuttajamarkkinointitoimisto somessa.com Oy Ab liiketoiminta on siirtynyt 23.4.2024 Passiofy Oy:lle.

56 091

Liikevaihto, teur (2023)

424

Oikaistu oman toiminnan liikevoitto, teur (2023)

508

Henkilöstö keskimäärin (2023)


Konsernin rakenne

  • Ilkka Oyj, toimitusjohtaja Olli Pirhonen

  • Liiketoimintajohtaja Jarno Puutio
  • Liana Technologies Oy, toimitusjohtaja Samuli Tursas
  • Evermade Oy, toimitusjohtaja Julius Haukkasalo
  • Ungapped AB, toimitusjohtaja Oscar Uribe
  • MySome Oy, toimitusjohtaja Kaisu Korolainen
  • Myynninmaailma Oy, toimitusjohtaja Anu Yliselä

  • I-Mediat Oy, liiketoimintajohtaja Timo Ranta

Ilkka Oyj sijoituskohteena

Vahva markkina-asema

Ilkka-konserni on markkinoinnin, tiedon ja teknologian taitaja, joka tuottaa ja tarjoaa media- ja markkinointipalveluita sekä viestinnän ja markkinnoinnin teknologiapalveluita. Ilkalla on johtava asema Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan mediamarkkinassa. Digitaalisia markkinointi- ja viestintäpalveluja tarjoavat palvelubrändit toimivat valtakunnallisesti ja osittain kansainvälisesti.

Investoimme tuottavaan kasvuun

Haemme liikevaihdon kasvua sekä medialiiketoiminnasta että sen ulkopuolelta. Oikaistu oman liiketoiminnan liikevoittotavoite on 10%.

Vastuullinen toimija

Konsernissa on määritelty vastuullisen yritystoiminnan periaatteet, joita yhtiö noudattaa kaikessa toiminnassa. Hallinnossa noudatetaan Corporate Governance -suosituksia, jotka määrittävät hyvän hallintotavan.

Ilkassa on arvoihin ja tulostavoitteisiin perustuva johtamistapa sekä tulosorientoitunut yrityskulttuuri.

Aktiivinen osingonmaksaja

Ilkka Oyj noudattaa aktiivista osinkopolitiikkaa ja pyrkii jakamaan konsernin vuosituloksesta vähintään puolet osinkoina. Osingon jaossa otetaan kuitenkin huomioon tuloskehityksen lisäksi yhtymän taloudellinen asema, kannattavan kasvun vaatima rahoitus sekä tulevaisuuden näkymät ja kehitystarpeet.

Missio

Informaatio yhdistää

Visio

Ilkka on markkinoinnin ja myynnin tuloksellisin kumppani sekä kasvava digitaalinen mediatalo..

Arvot

Arvostamme
Uudistumme
Menestymme
Välitämme

Haku