Hyppää sisältöön

Markkinointiratkaisut / Viestinnän ratkaisut

Visuaalinen suunnittelu

Visuaalinen ilme on merkittävä osa yrityksen mielikuvasta. Se on perusta, jonka varaan voidaan rakentaa vahva yritysbrändi ja -imago.

Parhaimmillaan visuaalinen ilme on niin voimakas, että ihmiset tunnistavat yrityksen jo yksittäisistä visuaalisista elementeistä. Se luo persoonallisuutta, herättää huomion, erottaa kilpailijoista, viestii luotettavuudesta sekä yrityksen vahvuuksista.

Visuaalisuus herättää haluttua mielikuvaa

Vahvan ja tunnistettavan visuaalisen ilmeen takana on aina yrityksen brändi ja sen identiteetti. Se rakentuu yrityksesi tarinasta, vahvuuksista ja tavoitteista. Rakennusvaiheessa pohditaan, kenelle visuaalista ilmettä tehdään, miksi ja miten tunteita sen täytyy saada aikaan. Ollaan jälleen siis sen jännittävän peruskysymyksen äärellä ”miksi olemme olemassa ja miksi ketään pitäisi kiinnostaa”.

Yrityksen visuaalinen ilme ei siis ole pelkästään hauskoja värejä ja kuvioita ilman tarkoitusta. Rakennamme kanssasi yrityksesi tavoitteita tukevan ja harkitusti toteutetun visuaalisen ilmeen, joka henkii teidän ydintä. Visuaalisen ilmeen luominen on investointi, joka usein maksaa itsensä takaisin monessa kohtaa, mutta etenkin selkeämpänä markkinointina, lisääntyneenä myyntinä ja asiakasuskollisuutena.

Visuaalisen ilmeen takana on aina yrityksen brändi ja sen identiteetti.

Graafinen ohjeisto ponnahduslautana

Päivittäisen visuaalisen suunnittelun kivijalkana on yrityksen graafinen ohjeisto. Graafisen ohjeiston pohjalta suunnittelijan on helppo lähteä toteuttamaan laadukkaita ja tunnistettavia toteutuksia. Graafisessa ohjeistossa määritellään kaikki visuaaliset linjaukset ja elementit, jotta linja on aina yhdenmukainen ja tavoitteita tukeva.

Autamme sinua esimerkiksi näissä visuaalisen suunnittelun toteutuksissa:

• yrityksen, kampanjan, tai tuotteen ilme
• kokonaisvaltaiset brändiuudistukset
• valokuvat
• infografiikat ja kaaviot
• videotuotannot
• drone-kuvaukset
• yksittäisten sovellusten ilmeet

Muistilista yrityksen visuaaliseen suunnitteluun

  1. Käytä ammattimaista yritystunnusta. Yritystunnus on yksi ensimmäisistä asioista, jotka ihmiset huomaavat brändistäsi, joten on tärkeää varmistaa, että se näyttää ammattimaiselta. Ammattimainen tunnus auttaa antamaan brändillesi hiotumman ja luotettavamman mielikuvan. Muista kuitenkin, että yritystunnus ei ole yhtä kuin visuaalinen ilmeesi, joka taas rakentuu laajemmasta kokonaisuudesta
  2. Käytä visuaalista ilmettä johdonmukaisesti. Johdonmukainen brändäys auttaa luomaan brändillesi yhtenäisen ilmeen. Kun asiakkaat näkevät brändisi useissa eri materiaaleissa yhtenäisenä, johdonmukaisena ja selkeänä, he tunnistavat ja muistavat brändisi myös jatkossa helpommin. Visuaalisen suunnittelun tukena ja ohjenuorana toimii graafinen ohjeisto, joka auttaa sinua rakentamaan johdonmukaista visuaalista markkinointiviestintää.
  3. Varmista, että verkkosivustosi on visuaalisesti houkutteleva. Verkkosivustosi on yrityksesi käyntikortti, ja tärkein sekä useimmiten ensimmäinen kosketuspiste potentiaalisille asiakkaille. Onnistuneella visuaalisella suunnittelulla annetaan yrityksestäsi yhtenäinen kuva ja voidaan myös konkreettisesti parantaa esimerkiksi verkkosivuston käyttökokemusta.

Jos kiinnostuit, nappaa kalenterista veloitukseton sparrausaika asiantuntijamme kanssa

Katso viestinnän ratkaisumme

Visuaalinen suunnittelu

Viestintä

Sisältömarkkinointi

Tiedottaminen

Mediaseuranta

Video-, kuva- ja äänituotannot

Haku