Hyppää sisältöön

Viestinnän ratkaisut

Visuaalinen suunnittelu

Visuaalinen suunnittelu

Visuaalinen ilme on toimivan brändin selkäranka

Visuaalisen ilmeen suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa, sillä se luo jo ensisilmäykseltä ásiakkaalle mielikuvan yrityksestäsi. Se auttaa erottumaan kilpailijoista, viestimään luotettavasta toimijasta ja rakentamaan työnantajamielikuvaa.

Visuaalinen ilme on perusta, jonka varaan voidaan rakentaa vahva yritysbrändi ja -imago. Parhaimmillaan visuaalinen ilme on niin voimakas, että ihmiset tunnistavat yrityksen jo yksittäisistä visuaalisista elementeistä, kuten vaikkapa mainoksen värimaailmasta.

Visuaalinen ilme on osa brändi-identiteettiä

Vahva ja tunnistettava visuaalinen ilme ei synny itsekseen, eikä missään nimessä yhdessä yössä. Visuaalisen ilmeen takana on aina yrityksen brändi ja sen identiteetti. Visuaalinen ilme rakentuu yrityksesi tarinasta ja tavoitteista. Rakennusvaiheessa pohditaan muun muassa sitä, kenelle visuaalista ilmettä tehdään, miksi ja miten se palvelee. Ollaan jälleen siis sen jännittävän peruskysymyksen äärellä ”miksi olemme olemassa ja miksi ketään pitäisi kiinnostaa”.

Visuaalisen ilmeen takana on aina yrityksen brändi ja sen identiteetti.

Yrityksen visuaalinen ilme ei siis ole pelkästään hauskoja värejä ja kuvioita ilman tarkoitusta. Rakennamme kanssasi yrityksesi tavoitteita tukevan ja harkitusti toteutetun visuaalisen ilmeen, jolla brändisi herää eloon. Visuaalisen ilmeen luominen on investointi, joka usein maksaa itsensä takaisin monessa kohtaa, mutta etenkin selkeämpänä markkinointina, lisääntyneenä myyntinä ja asiakasuskollisuutena.

Graafinen ohjeisto ponnahduslautana

Visuaalisen suunnittelun lähtökohtana on yleensä yrityksen tai brändin graafinen ohjeisto. Graafisen ohjeiston (tai brand bookin) pohjalta suunnittelijan on helppo lähteä toteuttamaan yrityksesi ilmeen mukaisia toteutuksia. Tuotamme monille yrityksille visuaalisen suunnittelun palveluita joko valmiiden ohjeistojen pohjalta tai lähdemme liikkeelle siitä, että autamme yritystä saamaan uutta virtaa omaan visuaaliseen ilmeeseensä.

Autamme sinua esimerkiksi näissä visuaalisen suunnittelun toteutuksissa:

• yritysilmeet ja muut visuaaliset ilmeet
• kokonaisvaltaiset brändiuudistukset
• valokuvat
• infografiikat ja kaaviot
• videotuotannot
• drone-kuvaukset
• esitteet, julisteet ja käyntikortit
• asiakas- ja henkilöstölehtien taitot
• erikoispainon tuotteiden suunnittelut

Muistilista yrityksen visuaaliseen suunnitteluun

  1. Käytä ammattimaista logoa. Logosi on yksi ensimmäisistä asioista, jotka ihmiset huomaavat brändistäsi, joten on tärkeää varmistaa, että se näyttää ammattimaiselta. Ammattimainen logo auttaa antamaan brändillesi hiotumman ja luotettavamman ilmeen. Muista kuitenkin, että logo ei ole yhtä kuin visuaalinen ilmeesi. Visuaalinen ilme rakentuu kuitenkin logosi ympärille.
  2. Käytä visuaalista ilmettä johdonmukaisesti. Johdonmukainen brändäys auttaa luomaan brändillesi yhtenäisen ilmeen. Kun asiakkaat näkevät brändisi useissa eri materiaaleissa yhtenäisenä, johdonmukaisena ja selkeänä, he tunnistavat ja muistavat brändisi myös jatkossa helpommin. Visuaalisen suunnittelun tukena ja ohjenuorana toimii graafinen ohjeisto, joka auttaa sinua rakentamaan johdonmukaista visuaalista markkinointiviestintää.
  3. Varmista, että verkkosivustosi on visuaalisesti houkutteleva. Verkkosivustosi on yrityksesi käyntikortti, ja tärkein sekä useimmiten ensimmäinen kosketuspiste potentiaalisille asiakkaille. Onnistuneella visuaalisella suunnittelulla annetaan yrityksestäsi yhtenäinen kuva ja voidaan myös konkreettisesti parantaa esimerkiksi verkkosivuston käyttökokemusta.

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä

Katso viestinnän ratkaisumme

Visuaalinen suunnittelu

Visuaalinen suunnittelu

viestintä

Viestintä

sisältömarkkinointi

Sisältömarkkinointi

Tiedottaminen

Tiedottaminen

Mediaseuranta

Mediaseuranta

video-, kuva- ja äänituotannot

Video-, kuva- ja äänituotannot

Haku