Hyppää sisältöön

Viestintä on yrityksen liiketoiminnan ydintä

Toimiva, monikanavainen ja kohderyhmiä puhutteleva viestintä tulisi olla jokaisen yrityksen tärkeiden asioiden listalla, sillä oikein toteutettuna se vaikuttaa positiivisesti liiketoimintaan. Kun panostat viestintään, panostat samalla esimerkiksi markkinointiin, myyntiin ja työnantajakuvan rakentumiseen.

Laadukas viestintä auttaa asiakkaitasi ymmärtämään, mitä voit heille tarjota ja miksi ylipäätään kannattaa olla asiakkaasi. Kun viesti on ymmärrettävästi muotoiltu, ja se saadaan tehokkaasti välitettyä perille saakka, näkyy lopputulos myös myyntiluvuissasi. Selkeä viestintä auttaa myös yrityksesi työntekijöitä ymmärtämään, mitä yrityksessäsi tapahtuu ja miksi. Viestintä voi olla tehokkaimmillaan myös ”ilmaista markkinointia” silloin, kun saat tiedotteesi mediassa läpi ja tavoitat sen kautta potentiaalisia asiakkaitasi, kun medianäkyvyytesi kasvaa.

Autamme yritystäsi viestimään selkeästi ja juuri yrityksellesi ja sen brändille sopivalla tavalla: muotoilemme erottuvat pääviestit ja mietimme yrityksellesi oman, erottuvan äänensävyn, suunnittelemme viestinnän kokonaisuudet ja toteutamme viestinnän käytännön toimenpiteet eri kanavissa sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Autamme sinua muun muassa näissä viestinnän ratkaisuissa:
• Viestintästrategiat ja -suunnitelmat
• Sisällöt artikkeleihin, oppaisiin ja sosiaaliseen mediaan
• Rekrytointiviestintä
• Yrityksen pääviestit
• Verkkosivutekstit
• Lehdistötiedotteet ja tiedottaminen
• Tiedotejakelu
• Mediaseuranta
• Sponsoroidut jutut, advertoriaalit ja natiivimainonta
• Asiakas- ja henkilöstölehdet

Vinkkejä yrityksen viestintään – Muista ainakin nämä viisi asiaa

Laadimme muistilistan asioista, jotka kannattaa pitää mielessä, kun suunnittelet ja toteutat yrityksen viestintää.

  1. Varmista, että yritykselläsi on selkeä pääviesti. Mikä on lupaus, jonka yrityksesi antaa asiakkailleen? Mikä on lupaus, jonka myös työntekijäsi voivat allekirjoittaa ja viestiä eteenpäin? Selkeä pääviesti erottaa yrityksesi kilpailijoista ja antaa yhdellä silmäyksellä vastauksen, mitä yritys tarjoaa ja mihin se uskoo.
  2. Tee omannäköistä viestintää. Viestinnän on tärkeää olla selkeää ja yrityksesi brändin näköistä ja kuuloista. Millainen on äänensävymme, millaisista aiheista viestimme eri kanavissa ja miten?
  3. Käytä erilaisia viestintäkanavia. Hyödynnä monipuolisesti omia verkkosivuja, uutiskirjeitä, sosiaalista mediaa, bannerimainontaa, näkyvyyttä messuilla tai vaikka digitaalista ulkomainontaa. Näin yrityksesi viestit huomataan ja muistetaan paremmin viestivirrassa.
  4. Tee viestinnästä säännöllistä. Paras teho viestinnän toimenpiteistä saadaan säännöllisellä, johdonmukaisella ja monikanavaisella tekemisellä. Laadi viestinnällesi suunnitelma ja siitä johdettu vuosikello.
  5. Hyödynnä tarinoita ja kokemuksia. Tarinat ovat tehokas tapa välittää tietoa yrityksestäsi mielenkiintoisessa ja muistettavassa muodossa. Esimerkiksi asiakastarinat ovat erinomainen keino kertoa hyvistä kokemuksista ja esitellä myös asiakkaitasi positiivisessa valossa. Työntekijöiden esittely tarinoiden muodossa vahvistaa puolestaan positiivista työnantajamielikuvaa.

Sinua voisi kiinnostaa myös nämä

Katso viestinnän ratkaisumme

Visuaalinen suunnittelu

Visuaalinen suunnittelu

viestintä

Viestintä

sisältömarkkinointi

Sisältömarkkinointi

Tiedottaminen

Tiedottaminen

Mediaseuranta

Mediaseuranta

video-, kuva- ja äänituotannot

Video-, kuva- ja äänituotannot

Haku