Hyppää sisältöön

Verkkokaupalla myynti kasvuun

Erilaiset verkkokaupat palvelevat miljoonia käyttäjiä tälläkin hetkellä. Yhä useampia tuotteita ja palveluita pystytään myymään verkossa, ja entistä useampi asiakas haluaa – ja on tottunut – asioimaan verkossa. Verkkokauppa voi olla koko liiketoiminnan kivijalka tai toimia yhtenä myynti- ja palvelukanavana. Toimipa yrityksesi B2B- tai B2C-liiketoiminnassa, verkkokauppa voi nostaa liiketoiminnan seuraavalle tasolle.  

Menestyvän verkkokaupan käynnistäminen ja kehittäminen vaativat huolellista suunnittelua ja tuotantoa. Lähtökohta on aina käyttäjissä: ketä verkkokaupalla tavoitellaan ja miten rakennetaan ostopolun eri vaiheet palvelemaan kohderyhmääsi mahdollisimman sujuvasti.

Verkkokaupan perustaminen on helppoa

Toimivan verkkokaupan tunnistaa siitä, että se on tehty sekä kaupan ylläpitäjille että loppuasiakkaille mahdollisimman helpoksi käyttää. Verkkokaupan täytyy toimia teknisesti luotettavasti, ja siinä on oltava monipuoliset maksutavat. Asiakkaat arvostavat myös selkeitä tuote/palvelutietoja kuvineen sekä esimerkiksi muiden asiakkaiden tekemiä arvosteluja tuotteista.  

Verkkokauppasi paras mittari on sen tuottamat tulokset, joten käyttäjädataan perustuva kehittäminen on liiketoimintasi kannalta ensiarvoisen tärkeää. On siis tärkeää valita sellainen kumppani, jonka kanssa verkkokaupan jatkuva kehittäminen onnistuu. Me Ilkalla rakennamme verkkokauppatoteutuksia B2B- ja B2C-liiketoimintaan mm. LianaCommerce- ja WooCommerce -alustoilla. Rakennamme yhdessä kanssasi verkkokaupalle liiketoimintalähtöiset tavoitteet. Näin varmistamme, että asiakkaitasi palveleva verkkokauppa tuottaa 24/7.

Mitä ottaa huomioon verkkokaupan perustamisessa? 

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun lähdet rakentamaan verkkokauppaa tai kun harkitset verkkokauppasi kehittämistä. 

  • Päivitä liiketoimintastrategiasi tukemaan verkkoliiketoimintaa
  • Laita tuotteistus kuntoon eli rakenna tuote- ja palvelukuvaukset palvelemaan verkkoasiakasta mahdollisimman monipuolisesti. Pohdi myös asiakkaiden sitouttamista: mitkä lisätuotteet tai -palvelut olisi helppo kytkeä toisiinsa? 
  • Valitse verkkokauppa-alusta, joka tukee verkkokaupan skaalautuvuutta (kasvu tai jopa supistuminen esim. tilanteessa, jossa erikoistutaan tiettyyn tuotteeseen tai palveluun) 
  • Varmista, että ostaminen, maksaminen ja tuotteen vastaanottaminen on asiakkaalle helppoa
  • Rikastuta verkkokauppasi sisältöä tekemällä tuote- tai palvelutestauksia sekä videosisältöjä sekä mahdollistamalla arvostelut. Sisällöltään rikkaampi sivusto löytyy myös Googlesta tehokkaammin. 
  • Kiinnitä huomiota verkkokauppasi monipuoliseen markkinointiin. 

Jos olet perustamassa verkkokauppaa tai tarvitset apua verkkokauppasi kehittämisessä, olemme mielellämme avuksi. Ota yhteyttä! 


Sinua voisi kiinnostaa myös

Katso digitaalisen markkinoinnin ratkaisumme

hakukonemarkkinointi

Hakukonemarkkinointi

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi

tikkataulu

Hakusanamainonta

hashtag

Some-markkinointi

vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinointi

Markkinoinnin automaatio

Markkinoinnin automaatio

talo

Verkkosivut

ostoskärryt

Verkkokaupat

kirjekuori

Sähköpostimarkkinointi

Haku