Hyppää sisältöön

Digitaalinen markkinointi

Hakukonemarkkinointi

hakukonemarkkinointi

Hakukone-markkinointi löytää asiakkaasi

Hakukonemarkkinointi tai kansankielisemmin Google-markkinointi tuo yrityksesi viestin verkkokävijöiden nähtäville silloin, kun he itse sitä kaipaavat. Mikä olisikaan näkyvyyden kannalta parempaa kuin esimerkiksi kattoremontteja tarjoavana yrityksenä osua hakukoneen käyttäjän silmiin juuri silloin, kun hän on etsinyt kattoremonttiin liittyvää tietoa. Hakukonemarkkinointi on oivallinen väline sekä paikallisen että kansallisen (tai jopa kansainvälisen) näkyvyyden hankkimiseen. 

Mitä on hakukonemarkkinointi?

Hakukonemarkkinointi (SEM eli search engine marketing) jaetaan yleisesti kahteen kategoriaan, hakusanamainontaan ja hakukoneoptimointiin. Kummankin perimmäisenä tavoitteena on saavuttaa mahdollisimman relevanttia näkyvyyttä hakukoneista. 

Hakusanamainonta (SEA eli search engine advertising) on myös hakukonemainontana tunnettu Google-mainonnan muoto. Se on hakukoneissa tehtävää maksettua mainontaa, jonka avulla yrityksen mainos saadaan näkymään haluttujen hakutermien yhteydessä. Tunnistat hakusanamainokset esimerkiksi Googlen hakutuloksissa siitä, että niiden yhteydessä mainitaan sana ”mainos”.  

Hakusanamainonnan etuna on se, että luodut mainokset alkavat näkyä heti mainonnan aloittamisesta lähtien ja riittävillä rahallisilla panostuksilla paikka hakutulosten yläosassa on otettavissa nopeastikin haltuun. Hakusanamainonnan teho kuitenkin lakkaa sillä sekunnilla, kun mainonta lopetetaan. 

Hakukoneoptimointi (SEO eli search engine optimization) puolestaan lähestyy samaa asiaa siitä näkökulmasta, että yrityksen oman verkkosivuston sisällöt optimoidaan hakukonenäkyvyyden osalta mahdollisimman hyvin, jotta sivut näkyisivät luonnostaan eli orgaanisesti jo ensimmäisten hakutulosten joukossa. Hakukoneoptimoinnin etuna on se, että kun yrityksesi on päässyt sisältöä optimoimalla hakutulosten kärkijoukkoon, ei yhdestäkään orgaanisesti tulleesta sivustovierailijasta tarvitse maksaa mitään (vs. hakusanamainonta, jossa jokainen klikkaus tietää myös kustannuksia).  

Hakukoneoptimoinnin avulla saavutettu kärkipaikka on myös maksettua mainontaa pysyvämpi tapa pysyä hakutulosten kärjessä – sivusi näkyy käyttäjille osuvilla hakutermeillä kellon ympäri, ilman budjettirajoituksia. Hakukoneoptimointi ei kuitenkaan ole täysin ilmaista sekään, vaan se vaatii pitkäjänteistä ja jatkuvaa sivustosisältöjen kehittämistä eli niin aikaa, rahaa kuin osaamistakin. 

Tehokasta hakukonemarkkinointia Google Premier Partnerilta 

Tehokas hakukonemarkkinointi hyödyntää sekä hakusanamainontaa että hakukoneoptimointia. Nämä kaksi hieman erityyppistä markkinoinnin muotoa tukevat toisiaan ja oikein käytettynä ne muodostavat kokonaisuuden, jonka avulla yrityksesi näkyvyys paranee ja myynti kasvaa. Tarpeen mukaan voit laajentaa Google-markkinointiasi myös Display-, Shopping- tai videomainonnalla.  

Tehokas hakukonemarkkinointi hyödyntää sekä hakusanamainontaa että hakukoneoptimointia.

Tehokkaan hakukonemarkkinoinnin salaisuus on sekä hakukonemainonnan että hakukoneoptimoinnin hyödyntäminen. Parhaat tulokset syntyvät, kun molempia tehdään päMeillä on vuosien kokemus tuloksellisen hakukonemarkkinoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta, joten voit luottaa, että Googlen sertifioimat asiantuntijamme auttavat sinua onnistumaan hakukonemarkkinoinnissa. Säännöllisen analysoinnin ja optimoinnin kautta kehitämme yrityksesi hakukonelöydettävyyttä jatkuvasti kohti parempia tuloksia. 

Ilkalta saat yhdeltä luukulta kaikki tarvitsemasi markkinoinnin palvelut. Yhteistyössä kanssamme yrityksesi markkinointikokonaisuus on näin järkevästi hallinnoitua ja tuo parempia tuloksia.  


Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä

Katso digitaalisen markkinoinnin ratkaisumme

hakukonemarkkinointi

Hakukonemarkkinointi

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi

tikkataulu

Hakusanamainonta

hashtag

Some-markkinointi

vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinointi

Markkinoinnin automaatio

Markkinoinnin automaatio

talo

Verkkosivut

ostoskärryt

Verkkokaupat

kirjekuori

Sähköpostimarkkinointi

Haku