Hyppää sisältöön

Markkinointiratkaisut / Digitaalinen markkinointi

Hakukone­­­optimointi

Hakukoneoptimoinnissa verkkosivujen sisältö optimoidaan hakukonenäkyvyyden osalta mahdollisimman hyväksi. Sivuston sisältö viilataan niin laadukkaaksi, että hakukoneet sen löytävät ja osaavat tarjota sitä aiheesta kiinnostuneille nettisurffailijoille.

Tehokkaalla hakukoneoptimoinnilla kohti tulosten kärkeä

Hakukoneoptimoinnin tavoitteena on, että sivut löytyisivät luonnostaan eli orgaanisesti ensimmäisten hakutulosten joukossa. Hakukoneoptimoinnin avulla pyritään siis saamaan kotisivuillesi mahdollisimman paljon kävijöitä. Mitä laadukkaampaa sisältöä, sitä laadukkaampia ovat myös kävijät. 

Optimoinnin kohteena voi olla esimerkiksi yksittäinen palvelusivu tai vaikkapa blogikirjoitus. Parhaisiin tuloksiin päästään, kun hakukoneoptimointia tehdään kehittämällä verkkosivustoa päämäärätietoisesti. Hakukoneoptimointi ei tule kerralla valmiiksi, vaan vaatii jatkuvaa kehittämistä datan ja analytiikan pohjalta. Optimoinnilla saavutettu kärkipaikka on pysyvämpi, kuin maksetulla mainonnalla hankittu, joten hyvin tehty optimointi kantaa pitkälle tulevaan.

Hakukoneoptimoinnin työ käyntiin

Hakukoneoptimointi aloitetaan määrittelemällä sivuston tavoitteet ja tekemällä sivustolle hakusanatutkimus tai hakusanakartoitus. Näiden ideana on analysoida hakutermejä, kuinka suosittu joku hakutermi on eli kuinka paljon sillä on hakuja kuukausitasolla.

Hakukoneoptimointi ei tule kerralla valmiiksi vaan vaatii jatkuvaa kehittämistä datan ja analytiikan pohjalta.

Hakusanatutkimuksen perusteella valitaan sivustolle sopivat avainsanat ja lähdetään tekemään varsinaista hakukoneoptimointia. Hakusanatutkimuksen pohjalta on helppo lähteä tekemään myös hakukonemarkkinointia.

Hakukoneoptimoinnissa tärkeässä roolissa on myös tekemisen jatkuva analysointi ja kehittäminen. Tässä hyödynnetään verkkosivuston käyttäjädataa. Hakukoneoptimointi ei tule kerralla valmiiksi vaan vaatii jatkuvaa kehittämistä datan ja analytiikan pohjalta.

Yleisimmät keinot optimointiin

  1. Pidetään sivustosi tavoitteet kirkkaana mielessä ja selvitetään avainsanat.  
  1. Laitetaan kuntoon metatiedot eli metaotsikko ja metakuvaus, jotka tiivistävät hakukoneille ja nettiselailijoille sivustosi sisällön. 
  1. Optimoidaan myös kuvat sopiviin tiedostokokoihin ja huolehditaan, että hakusanat löytyvät kuvien tiedostonimistä ja ALT-teksteistä. 
  1. Pidetään sivustosi osoitetiedot eli urlit yksinkertaisina ja sivustoa kuvaavina.
  1. Linkitetään ja linkitytään. Sivustojen väliset linkitykset auttavat hakukoneita luottamaan sivustoosi ja vaikuttamaan hakukonelöydettävyyteesi.  

Hakukoneoptimointi kantaa pitkälle

Kun yrityksesi on päässyt sisältöä optimoimalla hakutulosten kärkijoukkoon, ei yhdestäkään orgaanisesti tulleesta sivustovierailijasta tarvitse maksaa mitään.

Hakukoneoptimoinnin avulla saavutettu orgaaninen kärkipaikka on maksettua mainontaa pysyvämpi tapa säilyä hakutulosten kärjessä. Sivusi näkyy käyttäjille osuvilla hakutermeillä ympäri vuorokauden, ilman budjettirajoituksia.  

Hakukoneoptimointi ei ole ydinfysiikkaa. Se on kuitenkin taitolaji, joten kumppanivalinnassa kannattaa painottaa kokemusta ja osaamista. Meillä lähdetään liikkeelle tavoitteistasi, joiden pohjalta lähdemme rakentamaan kartoitusta. Ensin siis tutkitaan ja vasta sitten laitetaan hakukoneet laulamaan. Käytämme kymmenien vuosien aikana karttunutta kokemusta hyödyksi ja ymmärrämme, mikä vaikuttaa mihinkäkin.

Nappaa kalenterista aika meidän digimarkkinoinnin asiantuntijan kanssa

Katso digitaalisen markkinoinnin ratkaisumme

Hakukonemarkkinointi

Hakukoneoptimointi

Some-markkinointi

Vaikuttajamarkkinointi

Markkinoinnin automaatio

Verkkosivut

Verkkokaupat

Sähköpostimarkkinointi

Haku