Hyppää sisältöön

Digitaalinen markkinointi

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi

Tehokas hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi muodostuu sanoista search engine optimization eli SEO. Hakukoneoptimoinnissa verkkosivujen sisältö optimoidaan hakukonenäkyvyyden osalta mahdollisimman hyväksi. Suomeksi sanottuna sivuston sisältö viilataan niin laadukkaaksi, että hakukoneet sen löytävät ja osaavat tarjota sitä aiheesta kiinnostuneille nettisurffailijoille.

Hakukoneoptimoinnin tavoitteena on, että sivut löytyisivät luonnostaan eli orgaanisesti jo ensimmäisten hakutulosten joukossa esim. Googlessa, joka on Suomen käytetyin hakukone. Hakukoneoptimoinnin avulla pyritään siis saamaan kotisivuillesi mahdollisimman paljon kävijöitä. Mitä laadukkaampaa sisältöä, sitä laadukkaampia ovat myös kävijät. 

Optimoinnin kohteena voi olla esimerkiksi yksittäinen palvelusivu tai vaikkapa blogikirjoitus. Parhaisiin tuloksiin päästään, kun hakukoneoptimointia tehdään kehittämällä verkkosivustoa päämäärätietoisesti. 

Miten hakukoneoptimoinnin voi aloittaa?

Hakukoneoptimointi aloitetaan määrittelemällä sivuston tavoitteet ja tekemällä sivustolle hakusanatutkimus tai hakusanakartoitus. Näiden ideana on analysoida hakutermejä – esimerkiksi sitä, kuinka suosittu joku hakutermi on eli kuinka paljon sillä on hakuja vaikkapa kuukausitasolla.

Hakukoneoptimointi ei tule kerralla valmiiksi vaan vaatii jatkuvaa kehittämistä datan ja analytiikan pohjalta.

Hakusanatutkimuksen perusteella valitaan sivustolle sopivat avainsanat ja lähdetään tekemään varsinaista hakukoneoptimointia. Hakusanatutkimuksen pohjalta on helppo lähteä tekemään myös hakusanamainontaa.  

Hakukoneoptimoinnissa tärkeässä roolissa on myös tekemisen jatkuva analysointi ja kehittäminen. Tässä kannattaa hyödyntää verkkosivuston käyttäjädataa. Hakukoneoptimointi ei tule kerralla valmiiksi vaan vaatii jatkuvaa kehittämistä datan ja analytiikan pohjalta.

Näillä vinkeillä pääset alkuun hakukoneoptimoinnissa: 

  1. Pidä sivustosi tavoitteet kirkkaana mielessä ja selvitä avainsanat.  
  1. Laita kuntoon metatiedot eli metaotsikko ja metakuvaus, jotka tiivistävät hakukoneille ja nettiselailijoille sivustosi sisällön. 
  1. Älä unohda kuvien hakukoneoptimointia. Pienennä kuvien tiedostokokoa ja huolehdi, että hakusanat löytyvät kuvien tiedostonimistä ja ALT-teksteistä. 
  1. Pidä sivustosi osoitetiedot eli urlit yksinkertaisina ja sivustoa kuvaavina.
  1. Linkitä ja linkity! Sivustojen väliset linkitykset auttavat hakukoneita luottamaan sivustoosi ja se vaikuttaa hakukonelöydettävyyteesi.  

Kohti hakutulosten kärkipaikkaa

Hakukoneoptimoinnin etuna on se, että kun yrityksesi on päässyt sisältöä optimoimalla hakutulosten kärkijoukkoon, ei yhdestäkään orgaanisesti tulleesta sivustovierailijasta tarvitse maksaa mitään. Yrityksen kilpailukyvyn kannalta on aina hieno asia, jos verkkosivustosi näkyy hakutuloksissa mahdollisimman korkealla.

On hyvä tiedostaa, että hakukoneoptimoinnin avulla saavutettu orgaaninen kärkipaikka on maksettua mainontaa pysyvämpi tapa säilyä hakutulosten kärjessä. Sivusi näkyy käyttäjille osuvilla hakutermeillä ympäri vuorokauden, ilman budjettirajoituksia.  

Hakukoneoptimointi ei ole ydinfysiikkaa. Se on kuitenkin taitolaji, joten kumppanivalinnassa kannattaa painottaa kokemusta ja osaamista. Meillä lähdetään liikkeelle tavoitteistasi, joiden pohjalta lähdemme rakentamaan kartoitusta. Ensin siis tutkitaan ja vasta sitten laitetaan (haku)koneet laulamaan. Käytämme kymmenien vuosien aikana karttunutta kokemusta hyödyksesi, sillä mekin haluamme, että liiketoimintasi menestyy. Avun hakukoneoptimointiin ja muihin digimarkkinoinnin palveluihin löydät meiltä. 


Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä

Katso digitaalisen markkinoinnin ratkaisumme

hakukonemarkkinointi

Hakukonemarkkinointi

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi

tikkataulu

Hakusanamainonta

hashtag

Some-markkinointi

vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinointi

Markkinoinnin automaatio

Markkinoinnin automaatio

talo

Verkkosivut

ostoskärryt

Verkkokaupat

kirjekuori

Sähköpostimarkkinointi

Haku