Hyppää sisältöön

Digitaalinen markkinointi

Somemarkkinointi

some markkinointi

Somemarkkinoinnilla myynti kasvuun

Some markkinoinnilla yrityksesi pääsee vuorovaikutukseen asiakkaiden kanssa. Se sitouttaa asiakkaita brändiisi, lisää yrityksesi brändin tunnettuutta ja parhaimmassa tapauksessa kasvattaa myyntiäsi. Moni yritys lankeaa ”tekemään edes jotakin”, jolloin ei tuloksiakaan saada aikaan. Miten siis markkinoida sosiaalisessa mediassa tuloksellisesti? 

Ei voi liikaa korostaa sitä, että sosiaalisen median markkinoinnissa on ehdottoman tärkeää lähteä liikkeelle suunnittelusta. Jotta some markkinoinnin budjettisi ei valuisi hukkaan, on tärkeää ymmärtää, mitä some markkinoinnilla tavoitellaan ja rakentaa tavoitteiden ympärille somestrategia. Sosiaalisen median strategian pohjalta on helppo toteuttaa suunnitelmaa, joka tuottaa tulosta ja rakentaa yhdenmukaista ja vahvaa somepresenssiä yrityksellesi. Ammattimaisesti toteutetulla some markkinoinnilla voit saada myös vanhat asiakkaat palaamaan yrityksesi tuotteiden tai palveluiden pariin. Käytä siis hetki aikaa tärkeään pohdintaan. 

Somemarkkinointi alkaa somestrategiasta

Somestrategian tarkoitus on määrittää yrityksesi sometekemisen suunta ja selventää, miksi ja miten somea lähdetään suunnitelmallisesti ottamaan haltuun. Somestrategia auttaa hahmottamaan, mitä somessa ei tehdä ja missä ei olla mukana. Somestrategia saattaa kuulostaa monimutkaiselta ja raskaalta rakentaa, mutta sen toteuttaminen tuo moninkertaisesti takaisin mm. somemarkkinointiin käytetyssä työajassa ja tuloksekkaammassa tekemisessä.  

Somestrategiassa määritellään mm. 

 • Tarkoitus – miksi some on yrityksellenne tärkeä olla läsnä 
 • Kohderyhmälähtöiset kanavavalinnat 
 • Yrityksellenne tärkeät teemat 
 • Tavoitteet 
 • Mittarit 
 • Käytännön prosessit (sisäiset toimintamallit, ulkoiset kumppanit jne.) 
 • Kanavakohtaiset konseptit 

Somemarkkinoinnissa (maksettu some) kohdentaminen on erityisen tärkeää. Kun kohderyhmä ja viesti ovat kohdallaan, some markkinoinnilla voi saada liiketoiminnallisesti merkittäviä hyötyjä. Sosiaalisen median avulla tavoitat yleisösi niin globaalisti, valtakunnallisesti kuin paikallisesti, samalla yrityksesi brändiä rakentaen ja vuorovaikutusta asiakkaidesi kanssa kasvattaen. Huippuosaajiltamme saat ketterää palvelua ja tiedät jatkuvasti, miten somemarkkinointisi toimii – siitä pitävät huolen säännölliset tapaamiset ja kattava raportointimme. 

Sosiaalisen median avulla tavoitat yleisösi niin globaalisti, valtakunnallisesti kuin paikallisesti, samalla yrityksesi brändiä rakentaen ja vuorovaikutusta asiakkaidesi kanssa kasvattaen.

Somemarkkinointia palveluna

Hoidamme puolestasi yrityksesi sosiaalisen median mainonnan, orgaanisen somen ja suunnittelemme toimivat somestrategiat. Voit myös jättää oikeanlaisen kuvituksen toteutuksen ja yrityksellesi sopivat tekstisisällöt meidän huoleksemme. Jos asiakkaidesi viesteihin ja kommentteihin vastaaminen somekanavissanne kuormittaa henkilöstöänne liikaa tai sopivaa tekijää ei löydy, autamme mielellämme myös yhteisömanageroinnissa. Hoidamme myös sosiaalisen median koulutuksen, jossa opetamme  yrityksesi henkilöstön somen saloihin niin, että voitte hoitaa somekanavianne itse. 

Meillä Ilkassa on sosiaalisen median asiantuntijoita, jotka hengittävät ja elävät somea ja joilla on ensimmäisten joukossa somen uusimmat käänteet hyppysissään. Autamme niin pk-yrityksiä pääsemään vauhtiin some markkinoinnissa kuin Suomen isoimpia brändejä ottamaan haltuun uusia somekanavia tai kohderyhmiä, joten tiedämme mitä hyvien tulosten saaminen edellyttää. Somemarkkinointimme nojaa tehokkaaseen ja reaktiiviseen sisällöntuotantoon. Ilkan somenatiivit taatusti tuntevat somen trendit ja ilmiöt – me tiedämme, miten sometrendien kyytiin hypätään yrityksesi brändi huomioiden. 

Hallussamme on koko sosiaalisen median pelikenttä – kanavapalettiimme kuuluvat käytetyimmät sosiaalisen median alustat: 

 • Facebook 
 • Instagram 
 • TikTok 
 • Youtube 
 • Twitter 
 • Snapchat 
 • Pinterest 
 • Jodel
 • LinkedIn 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä

Katso digitaalisen markkinoinnin ratkaisumme

hakukonemarkkinointi

Hakukonemarkkinointi

Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi

tikkataulu

Hakusanamainonta

hashtag

Some-markkinointi

vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinointi

Markkinoinnin automaatio

Markkinoinnin automaatio

talo

Verkkosivut

ostoskärryt

Verkkokaupat

kirjekuori

Sähköpostimarkkinointi

Haku