Hyppää sisältöön

Digitaalinen markkinointi

Hakusanamainonta

hakusanamainonta

Hakusana-mainonta tuo nopeita tuloksia

Myös hakukonemainontana tunnettu hakusanamainonta on lähes elintärkeä markkinointikeino, jos verkkosivusi on suuressa osassa liiketoimintaasi. Ja varsinkin, jos sinulla on verkkokauppa. Hakusanamainonnan ansiosta yrityksesi saa oikeanlaista ja oikein kohdistettua näkyvyyttä silloin, kun tuotteita tai palveluita haetaan.

Hakusanamainonta (SEA eli search engine advertising) on hakukoneissa tehtävää maksettua mainontaa, jonka avulla yrityksesi mainos saadaan näkymään haluttujen hakutermien yhteydessä. Tunnistat hakusanamainokset esimerkiksi Googlen hakutuloksissa siitä, että niiden yhteydessä mainitaan sana ”mainos”. Mainokset sijoittuvat sivulla yläosioon. 

Aloita hakukonemainonta vaikka heti

Hakusanamainonnan selkeänä etuna yrityksellesi on se, että luodut mainokset alkavat näkyä heti mainonnan aloittamisesta lähtien ja riittävillä rahallisilla satsauksilla paikka hakutulosten yläosassa on otettavissa nopeastikin haltuun. Kannattaa huomioida, että hakusanamainonnan teho kuitenkin lakkaa saman tien, kun mainonta lopetetaan.  

Itse asiassa hakukonemainonnan selkeänä etuna yrityksellesi on se, että luodut mainokset alkavat n

Tehokkaassa hakusanamainonnassa on olennaista myös seurata tuloksia sekä tarvittaessa optimoida mainontaa niin, että se toimivat jatkossa vielä entistäkin paremmin. Suunnittelemme ja teemme hakukonemainontaa yrityksesi liiketoiminnan tarpeiden ehdoilla. Huolehdimme hakukonemainonnasta kokonaisuutena – aina suunnittelusta analysointiin ja mainonnan kehittämiseen datan pohjalta yhdessä kanssasi. 

Miten parannat hakusanamainontaasi? 

  • Mieti valmiiksi, mitä täsmällistä tavoitetta mainonnalla haet 
  • Tunnista kohdeyleisösi, ketä mainonnalla tavoittelet 
  • Avainsanatutkimuksella selvität, mitkä ovat liiketoimintasi kannalta relevantteja hakusanoja. Avainsanatutkimuksessa on hyvä kartoittaa myös negatiiviset hakusanat eli hakusanat, jotka estävät mainoksesi käynnistymisen tietyissä hauissa, joiden yhteydessä et toivo yrityksesi näkyvän (negatiiviset osumat). 
  • Ota käyttöön Google Ads mainoslaajennuksia. Mainoslaajennukset rikastavat mainoksesi sisältöä, jolloin sen näkyvyys hakutulossivulla paranee. Mainoslaajennuksia on kymmeniä, yleisimmät esim. puhelinnumero, sijainti, aukioloajat, muiden käyttäjien arviot jne.  

Google Adsin kautta myös muut mainonnan mahdollisuudet käyttöön 

Hakusanamainontaa tehdään Google Ads -työkalussa, jonka kautta voit ottaa haltuun myös muita Googlen tarjoamia mainonnan mahdollisuuksia, kuten Display- ja Shopping-mainonta.  

  • Display-mainokset ovat hakutulosten ulkopuolisia mainoksia, jotka näkyvät Googlen Display-verkoston kautta. Display-verkosto on yli kahden miljoonaan verkkosivuston, videon ja sovelluksen ryhmä, jossa mainoksesi on mahdollista näkyä. Display-verkosto tavoittaa maailmanlaajuisesti lähes 90% netin käyttäjistä.  
  • Shopping-mainokset sisältävät tekstimainoksista poiketen enemmän visuaalista tietoa myymistäsi tuotteista. Shopping-mainokset näkyvät hakutulosten yläosiossa kuvana + hintana, joten tämän mainosmuodon odotetaan tuovan ostovalmiimpia kävijöitä verkkokauppaasi, kun he näkevät tuotteen jo ennen mainoksen klikkaamista.  

Vinkki verkkokauppiaalle! Hakusanamainonta + Display-mainonta + Shopping-mainonta on erittäin tehokas ja ostajaa palveleva yhdistelmä. 


Sinua voisi kiinnostaa myös nämä

Katso digitaalisen markkinoinnin ratkaisumme

Hakukonemarkkinointi

Hakukoneoptimointi

Some-markkinointi

Vaikuttajamarkkinointi

Markkinoinnin automaatio

Verkkosivut

Verkkokaupat

Sähköpostimarkkinointi

Haku