Hyppää sisältöön

15.05.2024

Asiantuntijasisällöt

Vaasan Asumisoikeuden brändi ja asumisoikeusasuntojen konsepti tunnetummiksi Ilkan markkinointiratkaisujen avulla

Vaasan Asumisoikeudelle toteutettiin brändiuudistus, ja samalla panostettiin Googlen hakusana- ja display-mainontaan. Asuntojen käyttöaste nousi kahdessa vuodessa 70 prosentista 95 prosenttiin.

Asumisoikeusasuntoja välittävä Vaasan Asumisoikeus kaipasi brändilleen tunnettuutta ja ilmeen uudistamista.

”Yritimme näkyä vähän siellä ja täällä, mutta aloin kaivata markkinointiin ammattimaisempaa otetta ja systematiikkaa. Halusin, että meillä on selkeä ajatus, mitä tehdään ja miksi”, Vaasan Asumisoikeuden toimitusjohtaja Marianna Ala kertoo.

Yksi Vaasan Asumisoikeuden isoimmista haasteista oli heidän asumisoikeusasuntojensa sekoittuminen Pikipruukin vuokra-asuntoihin.

”Näimme itse, että nämä ovat kaksi täysin eri tuotetta, ja sen viestin halusimme välittää myös eteenpäin. Haasteena oli kuitenkin rajallinen markkinointibudjetti, ja tarvitsimme näkemystä, mihin se kannattaa kohdistaa”, Ala kertoo.

Alan mukaan markkinointiin kaivattiin myös suunnitelmallisuutta. Ilkalla toteutettiin tähän tarpeeseen markkinoinnin vuosikello, jonka avulla on helppo hahmottaa sesonkikaudet ja otolliset ajat markkinoinnin toteuttamiselle.

Paikallinen ja monipuolinen markkinointikumppani 

Vaasan Asumisoikeuden toive oli, että markkinointikumppanina olisi yksi toimija, joka näkee heidän koko palettinsa.

”Halusimme ehdottomasti paikallisen toimijan, joka tuntee Vaasan ja kaupungin asuntomarkkinan. Sitä kautta oli luontevaa valita Ilkka kumppaniksemme. Toinen valintaperuste oli Ilkan monipuolinen tarjonta. Emme halunneet rajata markkinointia tiettyyn kanavaan, ja siihen Ilkalla oli ratkaisuja”, Ala perustelee.

Vaasan Asumisoikeudelle luotiin Ilkalla aluksi uusi brändi-ilme. Yhtiö sai uuden logon ja graafisen ohjeistuksen. Brändillä on nyt uudistuksen myötä parempi kaiku, ja se on tänä päivänä houkuttelevampi.

”Voisi sanoa, että meillä on melkein uusi brändi. Uudistuksella oli iso merkitys, ja lopputulos on erittäin hyvä.” 

Brändi tunnetuksi Google-mainonnalla

Vaasan Asumisoikeuden tavoitteena oli myös tunnettuuden kasvattaminen, jota lähdettiin toteuttamaan Ilkalla Googlen hakusana- ja display-mainonnalla. Lisäksi pakettiin otettiin mukaan sosiaalisen median markkinointia ja sisältömarkkinointia sponsoroitujen juttujen muodossa.

”Hakusanamainonnalla pyritään tavoittamaan heitä, jotka ovat jo ostohousut jalassa. Vaasassa asumisoikeus on asumismuotona vielä suhteellisen tuntematon, joten meidän piti tavoittaa myös vuokra- tai omistusasuntoa etsivät, jotka eivät hoksaa tätä vaihtoehtoa”, Vaasan Asumisoikeuden asiakkuudesta Ilkalla vastaava Tea Koivula kertoo.

Display-mainonta on bannerimainontaa Googlen verkostossa. Näyttömäärät ovat moninkertaisia verrattuna taktiseen hakusanamainontaan, mutta sen tarkoitus onkin lisätä brändin tunnettuutta.

”Display-mainonnalla ei yritetä tavoittaa niinkään taktisesti heitä, jotka ovat juuri nyt etsimässä asuntoa, vaan yritetään istuttaa ajatus heidän mieliinsä, että tällainen vaihtoehto ja brändi on olemassa”, Koivula kertoo.

Mainoskampanjoita seurataan Ilkalla jatkuvasti, ja niitä optimoidaan datan mukaan. Asiakkaan kanssa pidetään tasaisin väliajoin raportointipalavereita, joissa käydään läpi tuloksia ja mietitään mahdollisia muutoksia.

Ilkan asiantuntijoiden aktiivinen kehitysote yllätti positiivisesti

Vaasan Asumisoikeuden asuntojen käyttöaste on noussut kahdessa vuodessa 70 prosentista 95 prosenttiin. Alan mukaan Vaasan Asumisoikeus saavutti tavoitteensa odotettua nopeammin.

”Ilkka oli puuttuva palanen kuvioomme. Olen ollut yhteistyöhön erittäin tyytyväinen. Ilkan markkinointiratkaisut ovat mukautuneet juuri meidän tarpeeseemme, organisaatiomme erityispiirteisiin, aikatauluihin ja budjetteihin.”

Ala kertoo olleensa tyytyväinen Ilkan asiantuntijoiden ammattitaitoon ja aktiiviseen ideointiin.

”Olen ollut positiivisesti yllättynyt, kuinka paljon Ilkalta tarjotaan koko ajan kehitysehdotuksia. Mielestäni se on tärkeää, sillä se vie eteenpäin. Onneksi uskalsin panostaa markkinointiin ja luottaa siihen, että markkinoinnin ammattilaisilla on parhaat näkemykset”, Ala sanoo.

Mietitkö markkinoinnin ulkoistamista? 

Miten ulkoistus käytännössä toimii ja mitkä olisivat yrityksellesi sopivat palvelut? Haluatko keskustella lisää markkinoinnin ulkoistamisesta? Asiantuntijamme ovat apunasi kaikkissa markkinointiin liittyvissä kysymyksissä. Varaa aika kalenterista.

Haku