Hyppää sisältöön

06.06.2024

Asiantuntijasisällöt

Moni lukee lehtensä digiversiona – ja se on mainio mahdollisuus mainostajalle

Sanomalehtien digitaaliset versiot tarjoavat mainostajille mahdollisuuden tavoittaa asiakkaansa monipuolisilla mainosmuodoilla ja virittää perinteisten lehtimainosten tehoa.

Moni lukee lehtensä digitaalisessa muodossa puhelimen tai tabletin ruudulta. Päällisin puolin näköislehti on painetun sanomalehden digitaalisessa muodossa julkaistu näköisversio, jota on mahdollista lukea mobiililaitteilla tai työpöytäversiona. Mainostajan näkökulmasta näköislehti tarkoittaakin lisää näkyvyyttä painetussa lehdessä julkaistulle mainokselle – mutta tässä ei ole koko totuus.

Näköislehti avaa kokonaan uusia mahdollisuuksia mainostajille. Mainostajien kannalta tervetulleita ovat erityisesti näköislehden interaktiiviset ominaisuudet. Näköislehtiversiota varten lehtimainoksia voidaan rikastaa esimerkiksi ohjaamalla mainosta klikkaava lukija suoraan mainostajan omille sivuille.

Näköislehtimainonnan mahdollistamista mainosmuodoista mainio esimerkki on välisivumainos.

Ilkka-Pohjalaisessa ja kaikissa paikallislehdissämme (Jurvan SanomatJärviseutuKomiatSuupohjan Sanomat ja Viiskunta) käytössä oleva välisivumainos on uniikki tapa saada tavoittavaa näkyvyyttä näköislehdessä.

Toukokuun 2024 tilastoja tutkimalla selviää, että Ilkka-Pohjalaisen näköislehdessä nähtyjä välisivumainoksia klikataan parhaimmillaan yli kymmenkertaisesti verrattuna lehden verkkosivuilla näytettäviin mainosbannereihin.

Miksi välisivumainos sitten on niin tehokas mainosmuoto?

Syy löytyy sen vangitsevuudesta: välisivumainos on käytännössä koko näytön kokoinen mainos. Se on ikään kuin kokosivun mainos keskellä lehteä. Näköislehteä selaava käyttäjä saapuu välisivumainokseen ja poistuu mainoksesta sivulle pyyhkäisemällä tai näytön reunassa olevaa nuolta klikkaamalla. Välisivumainoksella on siis hyvin helppo saada lukijan sataprosenttinen huomio.

Välisivulla mainostaja saa lehteä lukevan täyden huomion.

Välisivumainoksen avulla mainostaja saa lukijan täyden huomion. Kuvassa Ilkka-Pohjalaisen näköislehdessä julkaistu välisivumainos mobiililaitteella katsottuna.

Välisivumainos on näppärä ja edullinen tapa tavoittaa näköislehtien lukijat ja varmistaa, että oma viesti tulee huomatuksi. Lisäksi välisivumainokset niin maakuntalehdessä kuin paikallislehdissäkin hyötyvät siitä, että mainos tavoittaa lukijan nimenomaan luotettavaksi koetussa ympäristössä.

Voitko kuvitella yrityksesi mainoksen seuraavan Ilkka-Pohjalaisen näköislehden parhaimmalle välisivumainospaikalle, tuhansien lukijoiden katse sinun viestiisi kiinnittyneenä? Tai haluatko tukea painetun lehden mainontaasi lisäämällä mainoksiesi näköislehtiversioihin linkitykset sivuillesi?

Varaa aika alla olevasta kalenterista Ilkan asiantuntijan kanssa ja suunnitellaan yhdessä seuraava näköislehtimainonnan toteutuksesi! Kysy myös mahdollisuudesta toteuttaa välisivumainos valitsemassasi paikallislehdessämme.

Varaa aika kalenterista meidän asiantuntijan kanssa

Haku