Hyppää sisältöön

07.01.2022

Asiantuntijasisällöt

Työpaikkailmoitus lehteen – vastaukset 7 usein kysyttyyn kysymykseen

Työpaikkailmoitus sanomalehdessä on ikivihreä klassikko, joka toimii samaan aikaan työntekijöiden houkuttelemisessa ja yritysbrändin pönkittämisessä. Mutta mitä työpaikkailmoitusta tehdessä on hyvä pitää mielessä?

Ilkan myyntineuvottelija Emma Fält vastaa tässä artikkelissa seitsemään Ilkka-Pohjalaisen työpaikkailmoittelua koskevaan kysymykseen.

1. Mikä on paras päivä työpaikkailmoituksen julkaisulle Ilkka-Pohjalaisessa?

Yleisin julkaisupäivä rekryilmoituksille Ilkka-Pohjalaisessa on sunnuntai, mutta muutkin päivät ovat mahdollisia.

2. Mikä on hyvä koko työpaikkailmoitukselle?

Suositeltu koko Ilkka-Pohjalaisessa on vähintään 2×134 mm (eli 84 mm x 134 mm), että ilmoitus erottuu. Muuten ilmoituksen koko riippuu siitä, kuinka paljon työpaikkailmoituksessa on tekstiä ja kuvia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että työpaikkailmoitus on samalla myös yrityksen brändi-ilmoitus, joten siksi siihen on hyvä panostaa ja pitää mukana brändielementit. Toiset ilmoittelijat haluavat, että rekryilmoituksessa on mukana koko ilmoitusteksti siinä missä toiset suosivat tiivistetympää ilmoitusta, josta linkitetään verkkosivuille lisätietoihin.

Työpaikkailmoituksissa voi hyödyntää eri kokoja. Kuva: Ilkka-Pohjalainen 5.12.2021

3. Mitä työpaikkailmoitus lehdessä maksaa?

Työpaikkailmoituksien hinnat löytyvät mediakortista, eikä niitä koske kampanjat tai sopimusalennukset. Sunnuntaisin sekä arkipyhinä hintaan lisätään pyhälisä. Lisäksi rekryilmoituksen valmistuksesta peritään erillinen ilmoitusvalmistusmaksu.

4. Näkyykö työpaikkailmoitus muuallakin kuin Ilkka-Pohjalaisen printti- ja digilehdessä?

Yli 100 pmm:n kokoiset työpaikkailmoituset näkyvät Ilkka-Pohjalaisen printti- sekä digilehden julkaisujen lisäksi myös Rekrytointi.com-sivustolla.

5. Minne osoitteeseen ja miten ilmoitukset toimitetaan?

Valmistettavat sekä valmiit PDF-aineistot tulee toimittaa sähköpostilla osoitteeseen ilmoitus@ilkkapohjalainen.fi. Valmistettavasta aineistosta mainosvalmistaja lähettää asiakkaalle vedoksen hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Kaikki muut kuin painovalmiit pdf-tiedostot ovat valmistettavia aineistoja.

6. Milloin on varauksen tai aineiston toimituksen deadline?

Ilmoituspaikkavaraus Ilkka-Pohjalaiseen tulee tehdä kaksi arkipäivää ennen julkaisupäivää. Esimerkiksi sunnuntaina julkaistava työpaikkailmoitus tulee näin ollen varata viimeistään julkaisuviikon torstaina. Valmis aineisto tulee puolestaan toimittaa julkaisua edeltävänä arkipäivänä klo 10 mennessä. Valmistettavaan työpaikkailmoituksen aineistot tulisi toimittaa viimeistään kaksi arkipäivää ennen julkaisua.

7. Entäs monikanavaisuus?

Monikanavaisuus lisää tutkitusti mainonnan tehoa. Siksi sitä kannattaa hyödyntää myös rekrytointimainonnassa. Perinteisen lehtimainoksen lisäksi työpaikkailmoitukselle voi ostaa esim. lisänäkyvyyttä ilkkapohjalainen.fi -sivun banneripaikoille tai välisivumainoksen Ilkka-Pohjalaisen digilehteen.

Lisäksi työpaikkailmoituksen kanssa on hyvä näkyä myös sosiaalisessa mediassa. Kannattaa myös pitää mielessä se, että moni työpaikkailmoituksen lehdessä nähneistä paikasta kiinnostuneista ihmisistä suuntaa saman tien verkkosivuillesi. Meiltä saat apua kaikenlaisen digimarkkinoinnin toteuttamiseen aina vaikuttajamarkkinoinnista lähtien.

Haluatko löytää parhaat pohjalaiset työnhakijat avoinna olevaan työpaikkaasi? Kysy lisää työpaikkailmoittelusta Ilkka-Pohjalaisessa myynnistämme.

Nappaa kalenterista aika mediamyynnin asiantuntijan kanssa

Haku