Hyppää sisältöön

27.02.2024

Asiantuntijasisällöt

Toimiva sisältömarkkinointi saa puhelinlangat laulamaan

Sisältömarkkinointi on yksi tehokkaimmista keinoista luoda ja nostaa yrityksen brändiä. Itse rakastan henkilötarinoita ja datan mukaan niitä rakastavat muutkin.

Asiakkaat ja yhteistyökumppanit haluavat tietää mitä teille kuuluu, joten kannattaa rohkeasti kertoa. Positiivisia asioita ja uutisaiheita riittää kyllä – usein käy vain niin, että markkinointiosastolla on kädet niin täynnä töitä, että kaikkea suunniteltua ei vain millään ehditä toteuttaa.

Kynttilää ei kannata kuitenkaan pitää vakan alla ajanpuutteen vuoksi. Välillä kannattaa pysähtyä miettimään, voisiko osan sisällöntuotannosta ulkoistaa.

Toimivat, kohderyhmänne kaipaamat sisällöt tekevät suuren osan nykypäivän myyntityöstä, joten pitkällä tähtäimellä ne kyllä maksavat itsensä aika nopeasti takaisin. Esimerkiksi referenssitarinat olisivat tuiki tärkeä apu uusasiakashankinnassa, mutta monellako yrityksellä ne ovat oikeasti ajan tasalla?

Välillä kannattaa pysähtyä miettimään, voisiko osan sisällöntuotannosta ulkoistaa.

Yksi esimerkki paljon aikaa vaativasta sisältömarkkinoinnin muodosta on artikkelien julkaiseminen. Jokainen markkinointia tekevä tietää, että haastattelun ja jutun kirjoittamisen lisäksi kalenterista pitäisi löytyä aikaa myös kuvankäsittelylle, nettijulkaisun tekemiselle, hakukoneoptimoinnille, uutiskirjeelle, somejaoille ja somemarkkinoinnille. Puhumattakaan mahdollisista kieliversioista!

Vinkkejä toimivaan sisältömarkkinointiin

Meillä Ilkassa yhtä sisältöä on luomassa kokonainen tiimillinen moniosaajia. Markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen kirjoittaa tekstin, ammattivalokuvaaja huolehtii kuvista ja graafikko taittaa julkaisun lehteen. Digijulkaisua varten sisältöä myllytetään vielä uudelleen, että saadaan viilattua hakukoneoptimoinnit kohdilleen, somejulkaisuihin mietitään sopivat kärjet ja kunkin jutun somemarkkinoinnille ne juuri sille jutulle oikeat kohderyhmät.

Teemme päivittäin monentyyppistä sisällöntuotantoa asiakkaillemme. Monikanavaisimmin yleisöä tavoittava tuotteemme on ns. kaupallisena yhteistyönä tehty juttu, eli tuttavallisemmin sponsoroitu juttu. Teemaliitteessä ja Pointissa julkaistavien sponsoroitujen juttujen lisäksi teemme asiakasyritystemme tarinoita tunnetuksi asiakaslehtien, videoiden, animaatioiden ja podcastien muodossa.

Usein mielenkiintoisimmat jutut syntyvät silloin, kun uskalletaan tiivistää ja tarkentaa kohderyhmää riittävästi. Vaikka olisi mukava nostaa koko henkilökunta juttuun, usein lukijan kannalta tehokkainta on kuitenkin keskittyä yhdessä jutussa aina yhteen tai kahteen henkilöön. Tällöin päästään tutustumaan ihmisiin lähemmin, eikä juttu jää vain sitaattisilpuksi.

Kaikkein hedelmällisimpiä ovat tietysti asiakaskohtaamiset.

Sama pätee tuotteisiin ja palvelutarjontaan. Aluksi ajatus saattaa olla, että koko paketti täytyisi saada framille kerralla, mutta sisältöjä kannattaa sarjoittaa, ja miettiä joka tarinalle oma tarkka kehyksensä, mihin keskitytään ja kenelle kohdistetaan.

Taustalle voidaan myös kurkata dataa, mitkä sisällöt ovat tähän mennessä kiinnostaneet eniten asiakkaitanne esim. omilla nettisivuillanne, uutiskirjeissänne ja somekanavillanne. Entä mitä myyntinne toivoo? Usein juuri myynnin ja tuotekehityksen kanssa palavereissa nousee esiin asiakkaiden akuutteja tiedontarpeita, joihin sisältömarkkinoinnilla voidaan hyvin vastata.

Kaikkein hedelmällisimpiä ovat tietysti asiakaskohtaamiset, niissä jos jossain kannattaa aina olla myös markkinointikorvat höröllä – parhaat aiheet ja oivallukset syntyvät usein niissä tilanteissa.

Otahan yhteyttä! Tehdään yhdessä mielenkiintoisia ja houkuttelevia sisältöjä ja nostetaan teidät päivän puheenaiheeksi. Monikanavaisesti julkaistu sponssijuttu saa tunnetusti puhelinlangat laulamaan.

Nappaa kalenterista aika meidän digimarkkinoinnin asiantuntijan kanssa

Haku