Hyppää sisältöön

09.10.2023

Asiantuntijasisällöt

Hakusanamainonta tuottaa Autohuolto Seitoylle myyntiä verkkosivujen kautta  

Autohuolto Seitoy Oy voi luottaa hyvään asiakasvirtaan ja näkyvyyteen verkossa. Ilkan asiantuntijat pyörittävät Seitoyn hakusanamainontaa ja pitävät huolen, että asiakkaan on helppo ottaa yhteyttä verkkosivujen kautta. Yhteistyön aikana Seitoy on turvannut paalupaikkansa autohuoltoja ja -vuokrausta koskevien hakutulosten kärjessä ja varmistanut, että verkkosivujen kautta saapuva liikenne tuottaa kauppaa.

Neljä autoalan ammattilaista perusti pienen ja ketterän autokorjaamon Seinäjoelle vuonna 2018. Seitoy on kasvanut vuosi vuodelta ja työllistää jo kymmenkunta henkeä. Vankan ammattitaidon lisäksi menestyksen taustalla on Ilkalle ulkoistettu tavoitteellinen markkinoinnin yhteistyö, jonka ytimessä on hakusanamainonta ja verkkosivujen kehittäminen. 

Kun auto yhtäkkiä reistailee, monet meistä suuntaavat Googleen. Hakutuloksissa erottautuminen on korjaamoille paras tapa napata potentiaaliset asiakkaat oikealla hetkellä. 

”Google-mainonta on tänä päivänä tehokkain markkinointikanava. Sillä saa eniten näkyvyyttä esimerkiksi someen verrattuna”, kommentoi Sami Ala-Aho, yrittäjä ja varaosapäällikkö. 

Mainokset ohjaavat toimivalle ja tyylikkäälle sivustolle 

Kun asiakas löytää tiensä mainoksen kautta Seitoyn verkkosivuille, navigointi eteenpäin on helppoa. Ilkan asiantuntijat ovat uudistaneet sivustoa ja panostaneet paitsi hakukoneoptimointiin, myös konversiopisteisiin: yhteydenotosta on siis tehty asiakkaalle vaivatonta. 

Ilkka järjesti Seitoylle lisäksi kuvapankkikuvauksen, jotta sivuston vanhat ja heikkolaatuiset kuvat voitiin korvata laadukkaammilla ja raikkaammilla. Sivut huokuvatkin ammattimaisuutta ja tukevat yrityksen brändiä. 

”Kaltaisemme uusi, aloittava ja kasvava yritys saa parhaan hyödyn siitä, että pääsee heti hakutuloksissa kärkeen ja saa näkyvyyttä.” 

Mainonta on investointi – Ilkka kohdentaa Seitoyn eurot fiksusti 

Hakusanamainonta alkoi tuottaa Seitoylle tuloksia puolessa vuodessa. Ensimmäiset kuukaudet menivät liikenteen maksimointiin, testaamiseen ja sivuston optimointiin. Sen jälkeen mainonta alkoi maksaa itseään takaisin – Ala-Ahon puhelin on pirissyt ja asiakkaita on riittänyt. 

Digimarkkinoinnin asiantuntijamyyjä Ilya Kereselidze kertoo, että hän tekee tarkkojakin laskelmia, jotta mainonta kohdentuu kaikkein kannattavimpiin kohteisiin eikä euroja haaskata kohderyhmiin, josta ei yleensä saada kummoista kauppaa. 

”Omassa Excel-sarakkeessaan on, kuinka todennäköisesti asiakkaaksi tullaan kunkin yhteydenottokanavan kautta. Seuraavassa sarakkeessa on toteutuneen kaupan keskikoko. Siitä saan tarkan euromääräisen arvon siitä, kuinka paljon yksi yhteydenotto tuottaa myyntiä. Panostamme yhteydenottotapoihin, joista tulee suurimmalla todennäköisyydellä kauppaa tai joiden kauppahinta on keskimääräistä suurempi.” 

Ala-Ahon ei itse tarvitse miettiä näin tarkkaan tavoitteita ja tuottoja, vaan hän luottaa kumppanin osaamiseen. 

”Ilkan asiantuntijat osaavat hyvin perustella, millainen budjetti kannattaa laittaa ja mihin osa-alueisiin kannattaa panostaa. Itselläni ei sellaista näkemystä ole”, Ala-Aho kertoo. 

Yli kymmenentuhannen euron myyntituotot kevyellä mainostamisella 

”Olen huomannut, että olemme saaneet sellaista myyntiä, mitä aiemmin oli vähemmän. Esimerkiksi autovuokraamotoiminta on mainonnan myötä lähtenyt kasvuun”, paljastaa Ala-Aho.  

Eräänä kesäkuukautena Google-mainontaan käytettiin 170 euroa. Myyntituottoa tuli noin 11 000 euroa. Tähän on päästy miettimällä huolellisesti käytettävät hakusanat – ja myös negatiiviset hakusanat, jotka voisivat Seitoyn verkkosivuille vääränlaista liikennettä. 

Ala-Ahon mukaan Seitoyn tunnettuus on mainonnan myötä kasvanut. 

”Vaikka jokainen klikkaus ei meille asiakkaaksi heti tulekaan, niin kävijä näkee, että tällainenkin yritys on olemassa.” 

Suurin arvo Seitoylle on, ettei markkinointia tai mainontaa tarvitse itse arjessa miettiä.  

”Yhteistyö näkyy arjessani niin, että minun ei tarvitse huolehtia markkinoinnista. Iso osa ajastani menee puhelimessa – sen takia pitää olla kumppani, joka hoitaa asiat siellä taustalla, jotta meidän ei tarvitse niitä miettiä.”

Markkinoinnin ulkoistukseen kuuluu olennaisesti myös jatkuva kehittäminen. Raportointipalavereissa Seitoyn yrittäjät saavat nähdä, mitä mainonta on tuottanut ja mikä on seuraava järkevä askel. 

Ala-Aho arvostaa myös Ilkan paikallisuutta ja luottaa siihen, että asiantuntijoilla on hyvä tuntuma siihen, mikä Seinäjoen alueella milloinkin puhuttelee. 

Mietitkö markkinoinnin ulkoistamista? 

Miten ulkoistus käytännössä toimii ja kuinka yhteistyö markkinointitoimiston kanssa alkaa? Milloin yrityksesi voi odottaa ensimmäisiä tuloksia? Lue, kuinka yhteistyö Ilkan kanssa käynnistyy ja miten teemme ulkoistuksen sinulle vaivattomaksi! 

Digimarkkinoinnin ulkoistus Ilkalle on helppoa

Haku