Hyppää sisältöön

09.10.2023

Asiantuntijasisällöt

Digimarkkinoinnin ulkoistus Ilkalle on helppoa 

Olet päättänyt ulkoistaa digimarkkinointia Ilkalle? Fiksu veto! Markkinoinnin ulkoistus säästää sinulta resursseja ja mahdollistaa myynnin kasvattamisen. Oman yhteyshenkilösi kautta sinulla on käytössäsi laaja huippuosaajien joukko näkemyksineen. Miten ulkoistus käytännössä toimii ja kuinka yhteistyö markkinointitoimiston kanssa alkaa?


Aloituspalaveri  
2–3 viikon päähän 
Tavoitteet, kohderyhmät ja käytännön asiat selviksi. 


Toimenpiteet alkavat 
Ensimmäiset viikot ja kuukaudet 
Kampanjat pystyyn ja myynti kasvuun. 


Raportointipalaveri ja kehitysideat 
Kolmen kuukauden päähän 
Tekemisen viilaaminen ja tulevan suunnittelu

Näin markkinoinnin yhteistyö alkaa Ilkan kanssa 

Kun olet tehnyt päätöksen ulkoistaa markkinoinnin tekemistä Ilkalle, ensimmäinen askel on aloituspalaveri. Aloituspalaveri sovitaan viimeistään 2–3 viikon päähän sopimuksen allekirjoittamisesta. Palaveriin on hyvä varata aikaa noin 1,5 tuntia. 

Aloituspalaverissa asetamme markkinoinnille tavoitteet. Ilkka perehtyy yrityksesi kohderyhmiin ja markkinointistrategiaan. Näin varmistamme, että lähdemme tavoittamaan oikeita ihmisiä oikeista kanavista. 

Jos kaipaat sparrausta strategiaan tai tavoitteita ja ostopolkuja on syytä kirkastaa, panostamme siihen heti yhteistyön alussa. Sovimme lisäksi toimintaperiaatteet yhteistyölle. 

Lisäksi aloituspalaverissa sovitaan käytännön asiat. Se tarkoittaa esimerkiksi tarvittavien käyttöoikeuksien myöntämistä Ilkan asiantuntijoille, analytiikan pystyttämistä sekä laskutustietojen hoitamista kuntoon. 

Viimeistään aloituspalaverissa yrityksellesi nimetään oma yhteyshenkilö. Hän pitää huolen, että päivittäiset hommat sujuvat ja auttaa tarvittaessa esimerkiksi tilien luomisessa. 

Jos digimarkkinointi on yrityksellesi vielä melko tuore aluevaltaus tai otatte nyt vasta haltuun uusia sosiaalisen median alustoja, tarjoamme tarvittaessa myös koulutusta. 

Asiakkaana sinun ei tarvitse koskaan pelätä, että markkinointi olisi liian vaikeaa ja monimutkaista. Asiantuntijamme tukee, auttaa ja jakaa näkemyksiään. Markkinoinnin ulkoistuksen idea on, että sinun ei tarvitse harhailla yksin. 

Annaelina Gröhn-Pitkäkoski, myyntijohtaja, Ilkka

Näin yhteistyön ensimmäiset kuukaudet sujuvat 

Aloituspalaverin jälkeen asiantuntijamme käärivät hihat ja ryhtyvät töihin! Esimerkiksi ensimmäiset mainokset saamme tulille yleensä parissa viikossa, joskus nopeamminkin. Ilkan asiantuntijat tekevät kampanjoihin tarvittavia viilauksia pitkin matkaa varmistaakseen, että rahasi käytetään järkevästi. 

Sinulta ei yleensä vaadita viikoittaista panostusta lainkaan vaan voit keskittyä täysin omaan työhösi. Jos lähdemme yhdessä esimerkiksi uudistamaan yrityksesi strategiaa tai ideoimaan uutta brändi-ilmettä, sinulta tarvitaan enemmän osallisuutta hyvän lopputuloksen varmistamiseksi. 

Yhteyshenkilösi pitää sinut ajan tasalla ja kuuntelee myös toiveitasi ja ideoitasi. Sinulla on aina viimeinen sana ja kontrolli siihen, mitä markkinoinnissa tehdään. 

Olet varmasti tietoinen siitä, missä mennään.

Annaelina Gröhn-Pitkäkoski, myyntijohtaja, Ilkka

Näin ensimmäinen raportointipalaveri etenee 

Ensimmäinen raportointipalaveri järjestetään tilanteen mukaan ja toiveitasi kuunnellen yleensä kolmen kuukauden kuluttua yhteistyön alkamisesta. Siinä ajassa olemme yleensä saaneet ensimmäiset selkeät tulokset. Raportointipalaverille varataan aikaa noin tunti. 

Raportointipalaverissa käymme läpi, mitä markkinoinnissa on tehty ja millaisia tuloksia on saatu. Ilkan raportointi ja laskutus on aina hyvin läpinäkyvää, joten tiedät, mistä saat rahojesi vastineeksi. Asiantuntijamme kertoo markkinoinnin tuloksista ymmärrettävästi ilman jargonia. 

Raportointipalaverien lopussa käymme läpi myös ideoita ja suosituksia – mitä näiden tulosten perusteella kannattaisi tehdä seuraavaksi? 

Markkinointi ei ole asia, joka kerran aloitetaan ja tehdään samalla lailla maailman tappiin saakka. Siinä tehdään viilauksia, jotta saadaan aikaan niitä tuloksia, mitkä on asetettu tavoitteeksi.

Annaelina Gröhn-Pitkäkoski, myyntijohtaja, Ilkka

Näin toimimme yhteistyön muutostilanteissa 

Jos haluat muuttaa yhteistyömme sisältöä, se onnistuu joustavasti. 

Muutokset esimerkiksi mainosbudjettiin voimme tehdä ketterästi jo muutamassa päivässä. Pyrimme myös ennakoimaan muutostarpeita, jotta ne hoituvat nopeasti juuri silloin kun niiden aika on. Suuremmista muutoksista tarvitsemme tiedon kuukautta etukäteen. 

Raportointipalaveri on luontevin paikka keskustella yhteistyön sisällöstä ja esimerkiksi kohderyhmän ja budjetin tarkistamista. Yhteyshenkilösi kanssa voit kuitenkin aina keskustella aikataulumuutoksista ja niiden vaikutuksesta laskutukseen. 

Jos sinun jostain syystä täytyy päättää yhteistyö kanssamme, useimmissa sopimuksessamme on kuukauden irtisanomisaika, joissakin kolmen kuukauden. 

Jos näemme, että yrityksesi voi saada vielä parempia tuloksia esimerkiksi nostamalla mainosbudjettia, keskustelemme siitä kanssasi ja teemme ketterästi muutoksia.

Annaelina Gröhn-Pitkäkoski, myyntijohtaja, Ilkka

Ota yhteyttä myyjäämme 

Aika ottaa seuraava askel markkinoinnin ulkoistuksessa? Ota suoraan yhteyttä myyjäämme tai jätä yhteydenottopyyntö. Pannaan pyörät pyörimään ja markkinointi tuottamaan! 

Haku