Hyppää sisältöön

Eduskuntavaaliehdokas,

Älä jää odottamaan vuoroasi.
Nyt on asiasi aika.

Sinulla on näkemykset, jonka takana seisot. Meillä on yleisö ja ammattilaisten osaaminen viestin läpimenemiseen. Hyvin suunnitellulla vaalimainonnalla on suuri merkitys vaaleissa menestymiseen. Ja vaikuttavin keino lähteä liikkeelle on viestin kertominen paikallisia asioita uskottavasti käsittelevissä uutismedioissa. Meidän kanssamme pääset kiinni vaikuttavaan monikanavaiseen vaalimainontaan ja -viestintään.

Ilkan uusi mainostajille tarkoitettu verkkokauppa on avattu. Voit varata kampanjasi mm. lehtiimme, lehtien verkkosivuille ja kaupunkiscreeneille mainostajan verkkokaupasta.

Nauti laajaa luottamusta

Kohtaa ihminen ja herätä luottamus. Meillä on tarjota luottamusta herättävä paikallinen mediapaletti, jolla pääset Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan vaaleista kiinnostuneiden äänestäjien arkeen aamukahvipöydästä alkaen. Olet läsnä vaalien parhailla paikoilla, kun sitä oikean valintaa punnitaan. Vaalitiimimme auttaa valitsemaan tehokkaimmat ratkaisut yhdessä mietittyjen tavoitteiden mukaisesti.

Pidä mielessä, että…

 • Suurin osa lukijoista ei ole vielä ehdokastaan valinnut. Vaalipäivään saakka on aikaa vaikuttaa äänestäjiin
 • Sanomalehteä luetaan aktiivisesti vaalien läheisyydessä, ja sitä pidetään luotettavana mainonnan kanavana
 • Sanomalehti koettiin hyödyllisimmäksi vaalimainontakanavaksi
 • Suurin osa (60%) valitsee ehdokkaansa vasta muutamaa päivää ennen vaaleja

Ilkka-Pohjalainen mainonta

Alueellinen uutismedia herättää luottamusta ja viestisi ovat uskottavia. Olet vahvasti läsnä siellä, missä paikallisia asioita käsitellään ja politiikka vahvasti otsikoissa. Ilkka-Pohjalainen tavoittaa laajasti Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan yleisön yli 200 000 lukijalla.

*KMT 2022

Kaupunkilehtien ja paikallislehtien mainonta

Kaupunki- ja paikallislehdet luetaan tarkasti ja mainoksesi saa huomiota alueen asioita käsittelevien juttujen yhteydessä. Kaupunkilehtemme Epari ja Vaasa tavoittavat molemmat yli 50 000 ihmistä kaupungistaan. Paikallislehtemme ovat Jurvan Sanomat, Järviseutu, Komiat, Suupohjan sanomat ja Viiskunta.

Advertoriaalit

Advertoriaalissa, eli toimituksellisessa mainosartikkelissa pääset avaamaan omaa persoonaasi ja näkemyksiäsi. Tämä on uskottava ja syvällinen ratkaisu, jonka parissa lukija viettää pitkän ajan. Huolellisesti toteutettuna se kiinnittää huomion, antaa ajattelun aihetta ja jää vahvasti lukijan mieleen. Advertoriaalit onnistuvat kaikissa lehdissämme.

Digilehtien digituotteet

Uutismedian digimarkkinointi on erinomainen tuki painetun lehden mainonnalle ja laajentaa tavoittavuutta entisestään nuorempaan suuntaan. Ohjataan paikallisista asioista kiinnostuneet ihmiset sinun kanavaasi tutustumaan näkemyksiisi.

Sosiaalinen media

Tehosta vaikuttavuutta sosiaalisessa mediassa ammattilaistemme terävöittämillä viesteillä, kuvilla ja videoilla sinun potentiaalisille äänestäjille tarkasti kohdistettuna. Rakennetaan suunnitelma, luodaan sisältö, kohdistetaan, ollaan valmiita vuorovaikutukseen ja mitataan markkinoinnin tehokkuus.

Digitaalinen ulkomainonta

Tavoitetaan ihmiset myös kodin ja työpaikan ulkopuolelta. Paikallisen näkyvyyden takaavat kaupunkisi screenit niin tapahtumien ytimessä kuin busseissa. Screeneihin soveltuvat ytimekkäät ja visuaaliset viestit herättämään kiinnostus ja muistuttamaan olemassaolostasi.

Painotuotteet

Muistettavat kohtaamiset. Erotu massasta laadulla ja persoonalla. Laadukkaiden vaalilehtien, julisteiden ja flyereiden lisäksi meiltä onnistuu erikoispainotuotteet, kuten vaikkapa hyvän maun jättävä personoitu suklaapakkaus tai tapahtumissa seisoskelevaa pahvisinä. Äläkä unohda kohdistettua persoonaasi mukailevaa suorapostia.

Kuva- ja videotuotanto

Ammattimaisesti toteutettu video- ja kuvatuotanto mukailevat persoonaasi ja vahvistavat vakuuttavuutta kerronnassa. Videolla pystyt ytimekkäästi esittelemään näkemyksiäsi luontevalla tavalla kerrottuna. Materiaaleja voi hyödyntää laajasti eri kanavissa erilaisissa muodoissa.

Verkkosivusto

Mielipiteilläsi on hyvä olla kanava, jonne on helppo löytää, asiat selkeästi jäsennelty ja sisältö huokuu yhtenäistä kokonaisuutta. Rakennamme WordPress-teemasivuston, jota pystyt hallinnoimaan. Meidän kauttamme saa tuen, koulutuksen ja tekniset nippelit, jotta asiasi pysyy järjestyksessä.

Tavoitamme pelkästään uutismedioillamme yli 260 000 pohjanmaalaista tai etelä-pohjanmaalaista joka viikko. Ja juuri niissä kanavissa, mistä politiikkaan ja paikallisiin asioihin liittyvää tietoa haetaan.

*KMT 2022 

Rakennetaan sinulle toimivin kokonaisuus vaalimarkkinointiin

Asiantuntijat auttavat rakentamaan budjetillesi ja tavoitteillesi sopivimmat vaalimainonnan ratkaisut. Tässä esimerkkit pakettiratkaisuista:

Uutismedia haltuun -paketti

 • Ilkka-Pohjalainen mainos 2 kpl 99 x 65 mm
 • Kaupunkilehdet 2 kpl 84 x 65 mm
 • Paikallislehdet 5 kpl 84 x 65 mm
 • Seinäjoen screenit 6 kpl 1 vko
 • Kuortaneen screen 1 vko
 • Vaasan screen 1 vko
 • Ilkkapohjalainen.fi banneri 1 vko
 • Kaupunkilehdet 2 kpl banneri 1 vko
 • Paikallislehdet banneri 1 vko

3 270 €

Sisältää arvonlisäveron 24 %

Some ja kaupunki haltuun -paketti

 • Some-suunnitelman rakentaminen
 • Somen mainontatyö ja optimointi
 • Somen viestien terävöitys
 • Somen 10–15 mainosnostoa
 • Somen raportointi
 • Kaupunkilehtimainonta Epari 2 kpl ja Vaasa 2 kpl 84 x 90
 • Seinäjoen ja Kuortaneen screenit 7 kpl 4 vko

2 730 €

Sisältää arvonlisäveron 24 %

Printti- ja digimainosten hintojen alennukset eduskuntavaaliehdokkaille 20–50%

Kysy lisää tavoittavista vaalimainonnan ratkaisuista asiantuntijoiltamme.

Vaalitiimin nopeat markkinointivinkit vaaleissa menestymiseen

Keskity muutamaan teemaan

Älä yritä vaikuttaa kaikkeen. Keskitys niihin pariin asiaan, minkä puolesta taistelet ja kerro se ytimekkäästi. Näin jäät tiedon paljoudessa mieleen ja ihmiset tietävät, miksi sinua äänestää.

Valitse vaaleihin sopivat mediat

Ole mukana alueen mediassa, jossa paikallisia asioita käsitellään ja joka herättää luottamusta. Viestisi otetaan todesta ja tavoitat vaaleista kiinnostuneita ihmisiä.

Ole läsnä monessa ja keskustele

Tuo markkinointiasi monesta kanavasta yhtenäisesti ja johdonmukaisesti. Ole rohkeasti mukana keskusteluissa. Tapaa mahdollisimman paljon ihmisiä ja kysy mitä kuuluu.

Tuo persoonaasi rohkeasti esiin

Ihmiset rakastavat tarinoita ja omaleimaisuutta. Kerro asiat sinun persoonaasi sopivalla otteella. Mieti mitä voisit tehdä eri lailla kuin muut.

Nyt on sinun äänen aika. Ilkka-vaalitiimi valmiina palvelemaan.

Etelä-Pohjanmaan ehdokkaille

Mervi Mattila

050 3245 089
mervi.mattila@ilkka.com

Riitta Kvist

050 4152 337
riitta.kvist@ilkka.com

Marja Rajamäki

050 3412 844
marja.rajamaki@ilkka.com

Pohjanmaan ehdokkaille

Marko Valli

040 7538 408
marko.valli@ilkka.com

Oili Airaksinen

Oili Airaksinen-Rajala

050 4329 942
oili.airaksinen-rajala@ilkka.com

Jaakko Leikas

Jaakko Leikas

050 3893 131
jaakko.leikas@ilkka.com

Mika Nikkari

Mika Nikkari

050 4164 395
mika.nikkari@ilkka.com

Mirva Perälä

050 5333 417
mirva.perala@ilkka.com

Digimarkkinoinnin palvelut ehdokkaille

Ilya Kereselidze

050 4101 341
ilya.kereselidze@ilkka.com

Henrika Ala-Huumo

050 4616 783
henrika.ala-huumo@ilkka.com

Jesse Byman

050 4731 133
jesse.byman@ilkka.com

Tea Koivula

050 4795 192
tea.koivula@ilkka.com

Jere Ojala

050 4107 446
jere.ojala@ilkka.com

Pyydä paketoitu tarjous vaalikampanjallesi

Olemme sinuun yhteydessä.

Haku