Hyppää sisältöön
Vaikuttajamarkkinointi

Menestyselokuva Lapua 1976 sai puhtia markkinointiin Ilkalta

Tositapahtumiin perustuva elokuva Lapua 1976 on onnistunut markkinoinnissaan ja mainonnassaan niin hyvin, että se ylitti sille tavoitteeksi asetetut katsojaluvut kymmenillä tuhansilla. Elokuva on noussut suureen suosioon ja tavoittanut kohderyhmänsä Etelä-Pohjanmaan lisäksi myös valtakunnallisesti Ilkan markkinointiosaamisen ansiosta.

Draamaelokuva kertoo Lapuan patruunatehtaan räjähdyksestä, ja se sai ensi-iltansa syyskuussa 2023. Elokuvan ohjaaja Toni Kurkimäki kertoo, että Lapua 1976 on paitsi maakunnallinen elokuva, myös valtakunnallinen tapaus. Itse räjähdys on ollut aikanaan koko Suomea koskettanut tragedia.

”Elokuvasta haluttiin tehdä iso tapaus, ja siinä tarvittiin valtakunnallista osaamista markkinointiin. Siinä Ilkka auttoi meitä todella suuresti”, Kurkimäki kertoo.

”Tavoitteemme oli saada 100 000 katsojaa. Kun mentiin pitkästi yli sen, kaikki haaveemme ja toiveemme ylittyivät. Se kertoo siitä, että sekä elokuva että markkinointi ovat onnistuneet”, kertoo puolestaan elokuvan tuottaja Pekka Pohjoispää.

Monipuolisella markkinoinnilla tavoitettiin elokuvan kohdeyleisö valtakunnallisesti

Elokuvan tekijöiden tavoite oli saavuttaa erityisesti suuret ikäluokat, joille patruunatehtaan räjähdys oli sukupolvikokemus. Samaan aikaan haluttiin puhutella myös nuorempia. Ilkka suunnitteli markkinoinnin niin, että tieto elokuvasta saavutti monen ikäisiä ympäri Suomea.

Katsojia tavoiteltiin sekä printtimainonnan että digitaalisten väylien kautta. Esimerkiksi screen-mainonta auttoi tavoittamaan sekä eteläpohjalaisia että muitakin suomalaisia. Ideaparkissa screen-kampanja pyöri useita viikkoja.

”Screen-mainonta antoi meille hyvää täytettä ja auttoi tavoittamaan kaikkia ikä- ja kohderyhmiä. Seinäjoen Ideaparkissa käy muitakin kuin seinäjokelaisia”, Pohjoispää kertoo.

Tehokas tapa tavoittaa nuorempia ikäpolvia oli vaikuttajamarkkinointi. Ilkka konserniin kuuluva Somessa.com auttoi löytämään kampanjaan innokkaat vaikuttajat, jotka halusivat tehdä innovatiivista sisältöä.

”Vaikuttajat vierailivat lehdistötilaisuuksissa ja lehdistönäytöksissä, joissa he pääsivät näkemään elokuvan ja tapaamaan myös näyttelijöitämme. Se tarjosi vaikuttajille hienon mahdollisuuden kertoa elokuvasta ja luoda siitä sisältöä”, Pohjoispää kuvailee.

Lapua 1976 – elokuvan tuottaja Pekka Pohjoispää
Lapua 1976 – elokuvan ohjaaja Toni Kurkimäki

Iso elokuvailmiö syntyi eteläpohjalaisin voimin

Lapua 1976 onkin kivunnut isoksi valtakunnalliseksi elokuvaksi ja ylittänyt katsojatavoitteensa. Tekijät ovat silti kokeneet, että elokuvaa on tehty eteläpohjalaisin voimin.

”Yhteistyöstä Ilkan kanssa on tullut fiilis, että täällä halutaan, että elokuva onnistuu ja että vedämme yhtä köyttä”, Kurkimäki sanoo.

Ilkan merkitys elokuvalle ei rajoittunut pelkästään onnistuneisiin mainoskampanjoihin.

”Ilkka oli ensimmäisiä yhteistyökumppaneita, joita saimme. Olihan sillä valtava merkitys: Ilkka oli kuin veturi, joka sai muitakin yhteistyökumppaneita mukaan”, sanoo Kurkimäki.

Lue lisää Ilkan mainonnan palveluista

Haluatko puhutella kohderyhmääsi niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti? Tutustu palveluihimme ja varmista, että tavoitat oikeat ihmiset oikeissa kanavissa!

Preview in new tab

Haku