Hyppää sisältöön
Shakkilauta ja sen takana henkilö.

24.02.2023

Ilya Kereselidze

Asiantuntijasisällöt

Miksi yrittäjän kannattaa panostaa Google-mainontaan?

Digimarkkinoinnin asiantuntijamyyjämme Ilya Kereselidze kertoo tässä kirjoituksessa, miksi Google-mainontaan kannattaa panostaa ja mitä on hyvä ottaa huomioon.

Miksi Google-mainonta on tärkeää?

Nykyään harva enää kirjoittaa verkkosivun koko URL-osoitetta siirtyessään sinne. Moni tietää esimerkiksi Amazonin verkkokaupan olevan .com-päätteinen. Silti suurin osa kirjoittaa ennemmin Google-hakuun ”Amazon” ja klikkaa sieltä ensimmäistä hakutulosta. Google-mainonnalla voidaan varmistaa, että ostoaikeissa oleva asiakas löytää sivuillesi.

Kuka vain yrittäjä on varmasti valmis maksamaan siitä tiedosta, ketkä ovat ostavia asiakkaita. Googlella on tämä tieto, koska he tietävät käytännössä kaiken. Tämän tiedon hyödyntäminen on ostettavissa Googlelta keskimäärin eurolla per mainosta klikannut asiakas. Google-mainonta on todella kustannustehokasta ja varmistaa, että potentiaaliset asiakkaat löytävät yrityksesi ja palvelusi. Vaikka teet myös muuta markkinointia, kannattaa siis Google-mainonta olla aina käytössä. Digimainonnan tavoitteena on yleensä ohjata asiakas verkkosivuille. Tämä voidaan varmistaa Google-mainonnalla. Mikäli yrityksesi ei löydy googlettamalla, se ei anna hyvää vaikutelmaa asiakkaalle ja hän voi mennä kilpailijalle.

Kenelle Google-mainonta sopii?

Kaikille, joilta löytyy verkkosivut, joilla on jokin tavoite. Yrityksen tavoitteella ei ole merkitystä, kunhan sellainen on vain olemassa verkkosivuilla. Verkkokaupan tavoitteena on esimerkiksi myynti. Toissijainen tavoite voi olla yhteydenotto, koska sillä voidaan varmistaa ensisijainen tavoite: myynti. Palvelualalla tai B2B-sektorilla ensisijainen tavoite voi olla soitto, sähköposti tai yhteydenottolomake. Tavoitteen ympärille voidaan rakentaa Google-mainontaan, jolla pyritään maksimoimaan tulos.

Miten Google päättää, kenen mainos näkyy ylimpänä?

Moni voisi kuvitella tähän vastaukseksi sen, että rahalla saa. Se on osittain totta, mutta vielä isompana painoarvona on verkkosivujen laatupisteet. Google tutkii, kuinka hyvin mainoksen otsikko ja selite vastaavat verkkosivuilta löytyvää tekstiä, ja antaa sen perusteella pisteet asteikolla 0–10. Mitä korkeammat pisteet saa, sitä enemmän oma mainos näkyy. On siis kriittisen tärkeää mainonnan kannalta, että sivu sisältää laadukasta tekstiä. Mikäli laatupisteet ovat matalat, silloin kehiin astuu ”Rahalla saa” -taktiikka. Jos esimerkiksi parturi-kampaaja Härmästä alkaa tehdä Google-mainontaa led-valojen myymisestä pääkaupunkiseudulle, laatupisteet ovat 0/10. Hänen mainoksensa voi näkyä välillä, mutta sen hinta on erittäin korkea. Lisäksi asiakkaat eivät löydä verkkosivuilta sitä, mitä tulivat hakemaan ja hyvin todennäköisesti poistuvat tekemättä ostosta. Mitä enemmän oma verkkosivu vastaa hakulauseketta, sitä korkeammat laatupisteet saa. Silloin myös mainonta on edullista ja asiakkaat todennäköisemmin jäävät sivustolle ja pääset tavoitteeseen varmemmin.

Mitä eroa on hakusanamainonnalla (SEM) ja hakukoneoptimoinnilla (SEO)?

Hakusanamainonnalla ihmisiä pyritään ohjaamaan verkkosivuille rakentamalla haettujen termien ympärille hyviä otsikoita ja selitteitä. Yrityksen löydettävyys varmistetaan hakusanamainonnalla, kun se ei näy esimerkiksi kovan kilpailutilanteen vuoksi hakutuloksissa. Kun yritys ei näy ollenkaan Googlessa, vika on luultavasti hakukoneoptimoinnissa. Sillä tarkoitetaan verkkosivuilta löytyvää rakennetta ja sitä, kuinka hyvin se vastaa hakulausekkeita. Mikäli parturi-kampaaja Härmästä ei ole laittanut verkkosivuilleen ainuttakaan led-valoa tai mainintaa pääkaupunkiseudusta, hän ei tule koskaan näkymään led-valojen tai pääkaupunkiseudun hakutuloksissa. Googlen ainoa tavoite on kuitenkin vastata kysyjälleen ja se haluaa tehdä tämän sekä nopeasti että oikein. Tarjoamalla vääriä ratkaisuja käyttäjä turhautuu ja saattaa lakata käyttämästä Googlea. Hakukoneoptimoinnin avulla rakennetaan verkkosivua siihen suuntaan, että se vastaa paremmin meidän asettamia tavoitteita ja näin ollen parantaa niin ilmaista näkyvyyttä kuin mainonnan laatuakin.

Ilya Kereselidze
Ilya Kereselidze
050 4101 341

Työssään hän auttaa pohjalaisyrityksiä nousemaan Googlen hakutulosten kärkisijoille ja ottamaan täyden hyödyn irti digimarkkinoinnin mahdollisuuksista.

Nappaa kalenterista aika meidän digimarkkinoinnin asiantuntijan kanssa

Haku