Hyppää sisältöön

20.04.2022

Asiantuntijasisällöt

Diilaako mainoksesi verkon hämäräkujilla? – Luotettavaa mainosympäristöä etsimässä

Myyntipäällikkömme Marko Valli kertoo tässä kirjoituksessa, miksi mainostajan kannattaa kiinnittää huomiota mainosympäristön luotettavuuteen ja laadukkuuteen digimainonnassa.

Iso osa mainonnasta on viimeisen vuosikymmenen aikana siirtynyt verkkoon. Luultavasti sinunkin yritykselläsi on tällä hetkellä jokin digimainonnan kampanja päällä esim. Googlessa tai Metan kanavissa.

Mutta osaatko sanoa varmuudella, missä ja minkälaisen sisällön yhteydessä mainoksesi näkyvät? Onko mahdollista, että juuri tällä hetkellä mainostajamielikuvasi kokee kolauksen, kun joku törmää mainokseesi täysin epäsopivassa yhteydessä?

Mainoksesi ei pidä näkyä kaikkialla

Mainostajana et halua mainostesi näkyvän ihan kaikkialla, etenkään verkossa. Mietipä vaikka seuraavia esimerkkejä:

1. Luotettavienkin uutismedioiden verkkosivuilla julkaistavat tietyt onnettomuus- ja rikosuutiset ovat aiheiltaan sellaisia, että voisi olla epäsopivaa mainostaa niiden yhteydessä. Tai ehkä on jokin muu uutisaihe, kuten alkoholi, seksi tai vedonlyönti, joka ei sovi brändisi kanssa yhteen.

2. Internetin myötä erilaisten mediasivustojen määrä on räjähtänyt. Valitettavasti osa näistä sivustoista on luotettavan tiedonvälityksen sijaan silkkaa valeuutisointia ja jopa vihapuhetta. Nämäkään eivät todennäköisesti ole sellaisia paikkoja, joissa haluat mainoksesi näkyvän.

3. Jos puhutaan muista kuin uutismedioiden verkkosivuista, on internet pullollaan toinen toistaan hämärämpiä sivustoja, joihin et mainostajana halua tulla vahingossakaan yhdistetyksi. Vaikka sivuston aihe tai sisältö ei varsinaisesti olisikaan vahingollista, on mahdollista, että koko sivusto on yhtä vilkkuvaa bannerimainosten sekamelskaa, jossa sinun mainoksesi ei varmasti osu kenenkään silmään – ainakaan hyvässä mielessä.

Siinä missä luotettava media- ja mainosympäristö tuo uskottavuutta viestillesi, käy epäluotettavan mainosympäristön kohdalla juuri päinvastoin.

Mistä löydät luotettavan mainosympäristön?

Miten sitten varmistut, että mainoksesi tulee nähdyksi vain luotettavissa ja laadukkaissa verkon mainosympäristöissä?

Yksinkertainen vastaus on, että käytä mainonnassa vain luotetuiksi ja laadukkaiksi todettuja verkkosivuja ja mainosverkostoja. Jokaisella uskottavalla mainosalustalla on oma Brand Safety -mekanisminsa, jonka tarkoituksena on varmistaa, että mainosten ei ole mahdollista näkyä aivan missä sattuu. Näin on Ilkka-Pohjalaisen ja muiden lehtiemme verkkosivuilla, mutta myös mm. Googlen ja Metan mainosverkostoissa.

Yksittäisten mainosympäristön tai -alustan sisälläkin on yleensä mahdollista muokata mainosten näkyvyyttä. Esimerkiksi Google-mainontaa tehdessäsi voit rajata mainostesi näkyvyyttä Googlen mainosverkostossa verkkosivustojen aihepiirien mukaan. Näin kannattaakin ehdottomasti tehdä. Internetin jättiläisten kohdalla on kuitenkin käytännössä mahdotonta pysyä sataprosenttisesti perillä siitä, missä kaikkialla ja millaisten sisältöjen yhteydessä mainoksesi pyörii, kun algoritmi tekee päätöksiä mainossijoittelusta.

”Tutkimusten mukaan sanomalehtien printti- ja digiversiot ovat suomalaisten kuluttajien mielestä selvästi luotetuin kanava.”

Jos mietitään kaikista turvallisimpia ja luotetuimmiksi koettuja mainosympäristöjä, kannattaa suunnata katse sanomalehtien puoleen. Enkä tarkoita nyt printtimainontaa (vaikkakin sekin on erinomaisen luotettava mainosympäristö), vaan sanomalehtien verkkosivuja, joilta löytyy laaja repertoaari erilaisia banneripaikkoja ja mainosmuotoja.

Tutkimusten mukaan sanomalehtien printti- ja digiversiot ovat suomalaisten kuluttajien mielestä selvästi luotetuin kanava. Kaukana perässä luotettavuudessa tulevat esim. Google tai sosiaalinen media. Itse asiassa vuonna 2020 tehdyn tutkimuksen perusteella nuorista suomalaisista aikuisista peräti 88 prosenttia pitää painettuja tai digitaalisia sanomalehtiä luotettavina (IRO Research: Tuhat suomalaista 9/2020).

Mainoksesi ansaitsee näkyä arvoisessaan seurassa

Kun haluat olla aivan varma, että mainoksesi näkyy verkossakin vain luotettavassa mainosympäristössä, osataan paikallisen sanomalehtesi mediamyynnissä varmasti auttaa. Eikä tietenkään kannata Google- tai somemainontaa unohtaa – kunhan vain varmistat, että mainoksesi eivät vilahtele aivan jokaisessa Googlen tai Facebookin kolkassa.

Me Ilkan myyntitiimissä osaamme auttaa kaikessa tässä. Eli jos brändisi arvoinen mainostaminen kiinnostaa, niin ei muuta kuin yhteydenottopyyntöä tulemaan!

Katso myös webinaaritallenne

Haluatko kuulla lisää luotettavasta mainosympäristöstä? Katso maksuton webinaaritallenne aiheesta.

Jes, katsotaanpa!

Nappaa kalenterista aika meidän digimarkkinoinnin asiantuntijan kanssa

Haku