Hyppää sisältöön

20.09.2023

Asiantuntijasisällöt

4 keinoa saada myynti kasvuun digimarkkinoinnilla

Kasvuhaluinen yritys voi saada digimarkkinoinnilla jopa muutamassa kuukaudessa vaikuttavia ja mitattavia tuloksia. Lue käytännön vinkkimme, joiden avulla voit kasvattaa myyntiä sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

Valitse oikeat digimarkkinoinnin kanavat ja toimenpiteet kuhunkin tilanteeseen. Parhaat tulokset saat hajauttamalla markkinointia sopivasti ja panostamalla niihin kanaviin, jotka analytiikan perusteella toimivat tehokkaimmin.

1

Huolehdi ensin kotipesä eli verkkosivut kuntoon

Koska digimarkkinointi nojaa lähes aina siihen, että asiakas ohjataan verkkosivuillesi tekemään ostos, varaamaan aika tai ottamaan yhteyttä, sinun kannattaa ensiksi varmistaa, että sivustosi on ajantasainen ja palvelee asiakasta. Hyvänkin mainonnan luomat mielikuvat romahtavat, jos asiakas ei löydä helposti etsimäänsä nettisivuilta.

Kysy itseltäsi:

 • Näyttävätkö verkkosivut nykyaikaisilta ja uskottavilta? Kuvastaako se visuaalisesti brändiäsi?
 • Onko verkkosivujen rakenne selkeä? Löytääkö kävijä etsimänsä helposti?
 • Onko sisältö hakukoneoptimoitua ja kieleltään selkeää?
 • Täyttääkö sivusto tarvittavat saavutettavuusvaatimukset? Toimiiko se ongelmitta sekä mobiilissa että tietokoneella?

Panosta toimivan ja brändiäsi heijastavan sivurakenteen lisäksi myös sivujen laadukkaaseen sisältöön. Verkkosivuston hakukoneoptimointi on hyvä aloittaa mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, koska sen vaikutukset näkyvät kuukausien päästä. Jos haluat parantaa sijoitustasi hakukoneissa, varaa siihen useampi kuukausi aikaa.

2

Aseta myynnin tavoitteet ja määrittele markkinoinnin mittarit

Hyvä digimarkkinointi lähtee aina tavoitteista – käytä aikaa niiden miettimiseen ja täsmentämiseen.

Tavoitteesi voi olla esimerkiksi:

 • kasvattaa verkkokaupan myyntiä
 • kasvattaa tietyn tuotteen tai palvelun myyntimääriä
 • parantaa myynnin katetta
 • lisätä konversioiden määrää tietyistä kanavista
 • saada asiakkaita kokonaan uudesta kohderyhmästä.

Uskalla myös priorisoida tavoitteet.

Varmista, että käytössäsi on monipuoliset analytiikan työkalut, jotta pystyt seuraamaan tilannetta reaaliajassa – Google Analytics on ystäväsi! Ja muista, että verkkosivujen tai verkkokaupan kävijämäärä yksinään on heikko mittari. Kymmenetkään tuhannet kuukausittaiset kävijät eivät lohduta, jos ne eivät muutu lopulta liikevaihdoksi.

3

Hae nopeaa myynnin kasvua taktisella markkinoinnilla

Kun haluat jo parissa kuukaudessa nousua myyntimääriin, panosta kohdennettuun, taktiseen mainontaan.

Käytännössä taktinen mainonta sisältää esimerkiksi:

 • hakukonemainontaa
 • sosiaalisen median mainontaa
 • sähköpostimarkkinointia
 • display-mainontaa.

Näissä kaikissa kanavissa pystyt kohdentamaan mainokset näkymään tarkasti juuri haluamallesi kohderyhmälle esimerkiksi alueellisilla, demografisilla tai mielenkiinnon kohteisiin liittyvillä kriteereillä. Hyvä tuote, osuva tarjous sekä sopiva ajoitus voivat tuoda paljonkin puhtia myyntiisi!

Kullakin taktisen mainonnan kanavalla on yleensä omat raportoinnin työkalut, joista näet, kuinka mainokset ovat tavoittaneet kohderyhmänsä. Google Analyticsin avulla pystyt seuraamaan tarkasti, mistä kanavista ja kampanjoista tuleva liikenne johtaa tuloksiin.

Varaa ensimmäiset pari kuukautta mainoskampanjoiden pystyttämiselle, seuraamiselle ja optimoinnille. Seuraavat kaksi kuukautta alkavat tuottaa todellisia tuloksia. Aikataulu vaihtelee tapauskohtaisesti: voi olla, että saat parissa viikossakin paljon lisämyyntiä, mutta voi myös olla, että joudut täsmentämään kampanjoitasi sitä mukaa kun opit, kuinka yleisösi ja asiakkaasi käyttäytyvät ja mistä kanavista tavoitat heidät parhaiten.

Tulokset maksavat investointisi takaisin ja usein kattavat myös tulevien kuukausien mainosbudjetin.

4

Varmista liiketoiminnalle pitkän tähtäimen kasvu brändäävällä markkinoinnilla

Brändäävä markkinointi on pitkäjänteistä työtä tunnettuuden ja imagosi kasvattamiseksi. Sitä ei voi tehdä parissa kuukaudessa valmiiksi, ja sen tulokset näkyvät yleensä vuosien saatossa. Siksi se maksaa myös itsensä takaisin pidemmällä aikavälillä.

Taktinen mainonta ja brändäävä markkinointi kaipaavat toinen toisiaan rinnalleen, eikä kummallakaan yksistään pärjää. Brändäävä markkinointi luo ja pitää yllä kysyntää ja tekee samalla taktisesta markkinoinnista helpompaa.

Brändäävä markkinointi voi olla esimerkiksi:

 • hakukoneoptimointia
 • orgaanista sosiaalista mediaa
 • sähköpostimarkkinointia.

Brändäävän markkinoinnin tarkoitus on auttaa asiakkaitasi ja jäädä heidän mieliinsä – ei siis välttämättä myydä heille jatkuvasti uutta. Tarjoukset ja uutuudet kiinnostavat loppujen lopuksi vain pientä osaa asiakkaistasi. Kaikki muut saat kiinnostumaan tarjoamalla heille kiinnostavaa, ajankohtaista ja ainutlaatuista sisältöä, oli kyseessä sitten sivistävät blogiartikkelit tai viihdyttävät videot.

Voit ulkoistaa sekä taktisen että brändäävän markkinoinnin

Haluatko investoida digimarkkinointiin, mutta et ole varma, riittävätkö osaaminen ja omat resurssit siihen? Voit ulkoistaa digimarkkinoinnin kokonaan tai osittain tilanteestasi riippuen. Erityisesti taktisen mainonnan toimenpiteet ovat aikasi ja rahasi järkevän käytön kannalta kannattavia ulkoistaa kumppanille, joka seuraa tuloksia ja varmistaa, että panostatte oikeisiin paikkoihin.

Lue vastaukset digimarkkinoinnin ulkoistamisen usein kysyttyihin kysymyksiin

Nappaa kalenterista aika meidän asiantuntijan kanssa

Haku