Hyppää sisältöön
HalpaHalli -logo
Vaikuttajamarkkinointi

Vaikuttajamarkkinointi tavoittaa HalpaHallin kohderyhmät

Ilkka ja Somessa.com auttavat HalpaHallia tavoittamaan uusia kohderyhmiä vaikuttajamarkkinointia hyödyntäen.

HalpaHalli hyödyntää markkinoinnin uusia keinoja

HalpaHalli on kaikkien tuntema perinteikäs vähittäiskaupan kauppaketju, joka ei kuitenkaan ole jäänyt jumiin perinteikkyyteensä. Tämä käy hyvin ilmi siitä, miten innokkaasti HalpaHallilla hyödynnetään asiakkaiden tavoittamisessa markkinoinnin uusia työkaluja ja kanavia, kuten vaikuttajamarkkinointia.

”Uudet sosiaalisen median markkinointikanavat ovat merkittävässä roolissa kuluttajien tavoittamisen kannalta”, vahvistaa HalpaHallin verkkokauppapäällikkö Tapani Mustonen.


Vaikuttajamarkkinointi perustuu suosittujen sosiaalisen median vaikuttajien näkyvyyden hyödyntämiseen. Vaikuttajamarkkinointi voi olla esimerkiksi yrityksen omien tuotteiden lähettämisestä suositulle bloggaajalle, joka arvostelee tai esittelee tuotteita omille seuraajilleen.

Vaikuttajamarkkinointia ammattimaisesti toteutettuna

Ilkka on toteuttanut yhdessä vaikuttajamarkkinointiin erikoistuneen tytäryhtiönsä Somessa.comin kanssa HalpaHallille vaikuttajamarkkinoinnin kampanjoita. Tavoitteena on ollut nostaa HalpaHallin uudistunutta valikoimaa esille heidän pääkohderyhmilleen.

”Vaikuttajamarkkinoinnilla pystymme luomaan HalpaHallille ja uusille tuoteryhmille uudenlaista imagoa. Vaikuttajamarkkinoinnin avulla tavoitamme uusia kuluttajakohderyhmiä sekä kehitämme myyntiä ja tuotevalikoimaamme”, kommentoi Mustonen.

HalpaHalli käyttää vaikuttajamarkkinointia imagonsa luomisessa.

Mustonen on tyytyväinen siihen, miten yhteistyössä toteutetut kampanjat ovat tavoittaneet kuluttajia ja miten ne ovat näkyneet myös myyntiluvuissa.

”Olemme tehneet vaikuttajamarkkinointia aiemminkin, mutta Ilkan ja Somessa.comin kohdalla meihin teki vaikutuksen laaja vaikuttajaverkosto sekä ammattimainen tekeminen. Yhteistyömme on sujuvaa ja tuloksellista”, Mustonen kuvailee.

”Pidän erityisesti siitä, että meillä keskusteluyhteys säilyy koko ajan ja yhteistyötä räätälöidään tarpeen mukaan. Esimerkkinä se, että me haluamme vaikuttaa tiukasti tuotevalintoihin sekä kampanjan aikataulutukseen, mikä yhteistyön alkuvaiheessa vaati hieman jumppaa. Nopeasti saimme kuitenkin vietyä ohjeistukset ja yhteistyön hyvälle tasolle ja löysimme meidän kannaltamme oikeat vaikuttajat ja tuotevalinnat.”

Vaikuttajamarkkinoinnin esimerkki: sisustustuotteille näkyvyyttä Instagram-vaikuttajilla

Yksi vaikuttajamarkkinoinnin kampanjoista koski HalpaHallin uudistunutta sisustusosastoa. Kampanjan tavoitteena oli saada näkyvyyttä sisustusosastolle ja sen tuotevalikoimalle Instagramissa.

Kampanjan toteutukseen valittiin kuusi Instagram-vaikuttajaa peräti yli sadan hakijan joukosta. Jokainen mukaan valittu vaikuttaja stailasi kotinsa sisustusosaston tuotteilla ja jakoi Instagramissa omannäköistään sisältöä. Sosiaalisen median näkyvyyden lisäksi HalpaHalli sai käyttää vaikuttajien kuvia jatkomarkkinoinnissaan sekä hyödyntää niitä Instagramin verkkokauppatoiminnossa.

Kampanjaan valitut vaikuttajat tuottivat omannäköistään sisältöä seuraajilleen. HalpaHalli sai myös käyttää vaikuttajien ottamia kuvia markkinoinnissaan.

”Voin kokemuksiemme perusteella suositella vaikuttajamarkkinointia ja Ilakn sekä Somessa.comin palveluja myös muille yrityksille”, Tapani Mustonen sanoo.

Sisustustuotteiden vaikuttajamarkkinoinnin kampanja lukuina:

  • 6 mikrovaikuttajaa
  • 6 Instagram-postausta
  • 23 Instagram Storya
  • 21 kuvaa
  • 85 346 näyttökertaa
  • 2362 reaktiota
  • 11,05 % sitoutumisaste

Haluatko tietää, miten auttaisimme sinun yritystäsi tavoittamaan uusia yleisöjä ja onnistumaan markkinoinnissa? Kysy ja me kerromme.

Haku