Hyppää sisältöön
Visuaalinen suunnittelu

Uusi ilme ja verkkosivut tukevat Seinäjoki Areenan brändiä

Seinäjoki Areena uudisti visuaalisen ilmeensä ja sai nykyaikaiset ja toimivammat verkkosivut. Ne antavat areenasta kuvan uskottavana yhteistyökumppanina ja tapahtumapaikkana. Rinnakkaiset projektit sujuivat huolettomasti ammattitaitoisen kumppanin kanssa.

Seinäjoki Areena on noin 22 000 neliön monitoimiareena, jossa järjestetään ympäri vuoden muun muassa messuja, konsertteja, urheilutapahtumia, kokouksia ja näyttelyitä.

Janne Tullila työskentelee Seinäjoki Areenalla asiakkuuspäällikkönä, ja hänen harteillaan on esimerkiksi tilojen myyminen ja tapahtumanjärjestäjien auttaminen. Ilkan asiantuntijoiden vetämä verkkosivu-uudistus on Tullilan mukaan lisännyt Seinäjoki Areenan uskottavuutta tapahtumanjärjestäjänä.

Suurin arvo on, että uskottavuutemme on lisääntynyt. Seinäjoki Areena nähdään nykyaikaisena yhteistyökumppanina.”

Janne Tullila, Seinäjoki Areena

Verkkosivu-uudistus ja brändiuudistus sujuvasti rinta rinnan

Verkkosivujen uudistus oli pyörinyt Seinäjoki Areenan väen mielessä jo jonkin aikaa. Kun kilpailutuksen aika koitti, Ilkka erottui joukosta kokonaisuudessaan parhaana ja monipuolisena.

Aloituspalaverissa päätettiin, että verkkosivujen lisäksi päivitetään myös visuaalinen ilme.

”Vanha ilmeemme oli palvellut meitä pitkään ja hyvin. Ilmettä oli uudistettu pintapuolisesti joitakin vuosia sitten, mutta nyt toiveissamme oli isompi ja kokonaisvaltaisempi uudistus”, Tullila taustoittaa.

Samaan aikaan alettiin siis rakentaa uutta verkkosivustoa ja koko Seinäjoki Areenan brändi-ilmettä.

”Asiakkaan näkökulmasta on helppoa, että brändi-ilme ja verkkosivu-uudistus viedään rinnakkain eteenpäin. Projekteja edistettiin samoissa palavereissa ja mukana oli samoja asiantuntijoita”, digimarkkinoinnin asiantuntijamyyjä ja Seinäjoki Areenan projektin asiakkuusvastaava Jere Ojala kertoo.

Uusia verkkosivuja on helppo ylläpitää ja kehittää

Ilkan graafikko laati Seinäjoki Areenalle kaksi ehdotusta logosta: ensimmäinen oli kevyesti ehostettu versio vanhasta logosta, toinen taas oli uudenlainen, vanhasta inspiraatiota hakenut versio.

”Ajattelimme aluksi, että emme halua muuttaa logoa paljon – se on kuitenkin ihmisille tuttu ja ollut vuosikausia näkyvillä. Mutta sieltä tulikin ehdotus, joka näytti nykyaikaisemmalta ja paremmalta, joten päädyimme uudistamaan logon”, Tullila kertoo.

Uudet verkkosivut heijastavat nykyaikaista brändiä ja ovat myös edeltäjäänsä toimivammat. Uudet sivut on tehty WordPress-pohjalle, joten tarvittaessa niitä on helppo kehittää myös jatkossa.

”Sivuille on helppo lisätä tapahtumia ja päivittää ruokalistoja.”

Visuaalisen ilmeen pakettiin kuului myös esimerkiksi valmiit esityspohjat PowerPointiin.

”Kun laadin asiakkaalle esitystä areenasta, minun ei tarvitse itse suunnitella, mitä värejä tai fontteja käytän. Silloin esitys näyttäisi joka kerta erilaiselta.”

Myös Seinäjoki areenan toimitusjohtaja Tuomas Ylevä toteaa, että organisaation ilmeellä ja verkkosivuilla on iso merkitys, koska niiden pohjalta muodostetaan nopeasti kuva, millainen yhtiö on kyseessä.

”Seinäjoki Areenan ilmeen ja verkkosivujen päivitys on onnistunut erittäin hyvin. Ne ilmentävät nykyaikaa ja luovat kuvaa laadukkaasta yhtiöstä”, Ylevä kommentoi.

Ilkan asiantuntijat ymmärsivät Seinäjoki Areenan toiveet ja tarpeet

Tullila kertoo, että projekti oli hallitun määrätietoinen ja viestintä sujui hyvin. Projektista huokui ammattimaisuus, ja Tullilan mukaan Seinäjoki Areenan väki luotti siihen, että tästä syntyy jotain hienoa.

”Suunnittelupuolen asiantuntijat ymmärsivät pienistäkin asioista, mitä me tarkoitimme ja mitä halusimme”, Tullila kertoo.

”Myös Seinäjoki Areenan väki oli aina valmistautunut hyvin palavereihin. He olivat sitoutuneita, kiinnostuneita ja osasivat hyvin sanoittaa, mikä toimii ja mitä pitää kehittää”, kehuu Ojala.

Ilkka kulkee asiakkaan rinnalla myös projektin päätyttyä. Kun projektin jälkeen eräs WordPress-alustan päivitys aiheutti verkkosivuille ongelmia, Ilkan asiantuntijat auttoivat Seinäjoki Areenan tiimiä selvittämään, mistä on kyse ja miten ongelman voi ratkaista tai kiertää.

Tullila suosittelee Ilkkaa verkkosivu-uudistusten kumppaniksi organisaatioille, jotka tarvitsevat monipuolisia palveluita omaa osaamistaan täydentämään.

”Ilkka sopii sellaisille, jotka haluavat kehittää omaa toimintaansa ja luoda uskottavaa brändiä”, Tullila sanoo.

Mielessä verkkosivu-uudistus? Varaa keskusteluaika

Haluatko keskustella yrityksesi verkkosivujen uudistamisesta tai brändin päivittämisestä? Varaa keskusteluhetki Ilkan digitiimin kanssa! Valitse kalenterista mieluinen aika, syötä yhteystietosi, ja saat meiltä Teams-kutsun. Ehostetaan yhdessä yrityksesi julkisivu kuntoon!

Haku