Hyppää sisältöön

Ura Ilkassa

Työharjoittelu Ilkassa

Tule meille työharjoitteluun tai Ilkka-traineeksi!

Ilkka tarjoaa eri pituisia työharjoittelumahdollisuuksia konsernin kaikissa yhtiöissä.

Harjoitteluajan tehtävät muodostuvat opintojesi ja harjoittelupaikan tarjoavan yhtiön ja tiimin tarpeista. Meillä on ollut koululaisia ja opiskelijoita tet-jaksoilla (= työelämään tutustuminen), ”päivä johtajan mukana” -tempauksissa kuin pidempikestoisissa harjoittelujaksoissa liittyen niin toisen asteen kuin ammattikorkean ja yliopistotason opintoihin. Meillä on ovet auki motivoituneille ja innokkaille tekijöille, kahvinkeitto jääkööt muiden opetettavaksi.

Olemme rakentaneet myös trainee-mallisen työharjoittelukokonaisuuden, jonka tiimoilta julkaisemme vuosittain konsernissa haettavissa olevia harjoittelupaikkoja. Trainee-ohjelmaan kuuluu aina perehdytysjakso, jonka jälkeen harjoittelija pääsee käärimään hihat perehdytysjaksossa erikoistumassaan tehtävässä ja tiimissä.

Tervetuloa kehittymään huippuammattilaiseksi Ilkka Trainee -ohjelmassa

Opiskelija, haaveiletko urasta markkinoinnin, myynnin, digikehityksen, IT:n tai talouspalvelujen parissa? Etsitkö harjoittelupaikkaa, jossa työtehtäviisi ei kuulu kahvinkeitto? Hyvä!

Ilkka Trainee -ohjelma etsii vuosittain innokkaita, rohkeita ja kunnianhimoisia tyyppejä, jotka haluavat kehittyä omien alojensa huippuosaajiksi. Ilkka-traineena sinulla on tärkeä rooli tulevaisuutemme rakentajana. Trainee-ohjelmaan osallistumalla saat tukea henkilökohtaiseen kehittymiseesi, apua verkostoitumiseen sekä arvokasta liiketoimintaymmärrystä aloilta, joilla toimimme. Ammattitaitoinen porukkamme on tukena matkallasi.

Tehtävästä riippuen työskentelet traineena pääsääntöisesti joko Seinäjoella tai Vaasassa.

”Kun tammikuussa trainee-ohjelma alkoi, oli meidän kaikkien fiilis jännittynyt. Aika nopeasti sitä kuitenkin pääsi mukaan porukkaan ja ymmärsi sen, että oli juuri niin valmis ja taitava kuin oli tarpeen. Mahdollinen stressi siitä, kykeneekö meidän vastuullamme oleviin tehtäviin, oli turhaa.

Ilmapiiri Ilkalla oli alusta asti lämmin ja vastaanottava. Työntekijät kertoivat, kuinka meitä oli odotettu ja kuinka mukavaa taloon oli saada uutta ja tuoretta energiaa. Meihin panostettiin ja kaikilla oli todella tervetullut olo. Tuntui että työntekijät olivat toistensa kanssa kuin yhtä perhettä – niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin.

Trainee-ohjelma on antanut meille kaikille traineille hyvää kokemusta ja ainutlaatuisia eväitä tulevaisuutta ajatellen. Oli onni päästä osaksi trainee-ohjelmaa, jossa meihin harjoittelijoihin aidosti panostetaan ja meitä halutaan sparrata aina vain paremmiksi meidän osa-alueellamme. Hae siis ihmeessä mukaan.”

Terveisin,
Kevään 2022 Ilkka-traineet

Miksi hakea Ilkka Traineeksi?

Rohkeasti kehittyvässä organisaatiossamme pääset aidosti vaikuttamaan ja kehittämään toimintaa.

Syitä hakea Ilkka-traineeksi:

 • Pääset sisään monialaiseen konserniin, jossa on hyvä energia ja huumorilla käyvä porukka.
 • Opit taitoja, jotka auttavat sinua etenemään urallasi, ja pääset aidosti vaikuttamaan asioihin.
 • Mahdollisuus monipuoliseen uraan: voit edetä trainee-jakson jälkeen kesä- tai tuntitöihin ja edelleen vakinaiseen työsuhteeseen.
 • Mahdollisuus verkostoitua alasi ammattilaisten kanssa.
 • Osallistut oppimista ja kehittymistä tukevaan perehdytys- ja koulutusohjelmaan.
 • Osallistut yhteisiin päiviin ja illanviettoon.
 • Yhteensä 1000 €:n palkkio trainee-jaksolta.
 • Ammattikorkeakouluopiskelijat saavat ohjelmasta 30 op ja yliopisto-opiskelijat 4–12 op.

Tarjoamme jokaiselle Ilkka Trainee -ohjelmaan valitulle sekä konsernitasoisen että tehtäväkohtaisen perehdytyksen. Tavoitteenamme on, että trainee-jakson jälkeen sinulle tarjoutuu mahdollisuus hakea Ilkalle esimerkiksi kesä- tai vakitöihin.

Miten haen Ilkka Trainee -ohjelmaan tai työharjoitteluun Ilkalle?

Ilkka Trainee -ohjelman haku

Vuoden 2023 Trainee-ohjelman hausta ja haettavista paikoista tiedotamme myöhemmin. Tämän hetkinen Ilkka Trainee -ohjelma on käynnissä ja päättyy 13.1.2023.

Traineeksi haetaan täyttämällä hakemuslomake. Hakemuksessa kerrot itsestäsi ja siitä, miksi haluaisit Ilkka-traineeksi ja miksi meidän kannattaisi valita sinut. Kerro myös, mitä osaat harrastuneisuutesi ja opiskelujesi kautta. Ilkka Trainee -ohjelmassa on auki useita eri tehtäviä, joihin kaikkiin haetaan samalla hakemuslomakkeella. Voit siis hakea yhdellä hakemuksella useampaan sinua kiinnostavaan tehtävään. Kaikki tehtävät täytetään, mikäli löydämme sopivat henkilöt.

Työharjoitteluun Ilkalle

Voit hakea Ilkkaan työharjoitteluun täyttämällä avoimen hakemuslomakkeen Ura Ilkassa -sivulla. Kannattaa tutustua myös Ilkka-konserniin kuuluvien yhtiöiden omilta kotisivuilta ja somekanavista, onko työharjoittelupaikkoja avoinna ja kontaktoida yhtiöitä suoraan.

Usein kysytyt kysymykset

Viiden kuukauden mittaisen Ilkka Trainee -ohjelman kahdelta viimeiseltä kuukaudelta saat palkkioksi 500 €/kk. Trainee-ohjelma on suunniteltu erityisesti ajatellen amk-opintojen pakollista viiden kuukauden harjoittelujaksoa. Haluamme kuitenkin tarjota mukavan bonuksen ohjelman loppuajalle. Panostuksemme yrityksenä on erityisesti kaikki se yritys- ja tehtävätason perehdytys sekä arvokkaan työkokemuksen tarjoaminen. Traineet eivät ole työsuhteessa Ilkkaan, vaan kyseessä on harjoittelusuhde ja esimerkiksi amk-opiskelija saa ajalta opintotukea, jos on sitä hakenut. Amk-opiskelijat saavat harjoittelusta 30 op ja yliopisto-opiskelijat 4-12 op riippuen yliopistosta.

Ammattikorkeaopiskelijana saat ohjelmasta 30 op ja yliopisto-opiskelijana 4–12 op.

Ilkka Trainee -ohjelma käynnistyy kaikille mukaan valituille yhteisillä perehdytysviikoilla, joilla opit konsernimme liiketoiminnasta sekä suoritat esimerkiksi data- ja analytiikkaosaamisen kurssin ja somekurssin. Pääset myös aloittamaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman. Perehdytyksen jälkeen erikoistut omaan tehtävääsi, jossa onnistumisessa sinua tukee lähitiimisi.

Opittuasi trainee-jaksollasi palvelumme ja työskentelyprosessimme vastuualueesi voi kasvaa. Sinulle voi myös avautua mahdollisuus hakea trainee-jaksosi jälkeen Ilkkaan esimerkiksi kesätöihin tai jopa vakituisempaan paikkaan. Ilkka on iso, monialainen ja uudistuva konserni, jossa on mahdollista edetä vaikkapa Seinäjoelta Dubaihin saakka.

Panostamme erityisesti perehdytys- ja koulutusohjelman laadukkuuteen, meillä saat tukea oppimiseesi. Tarjoamme jokaiselle trainee-ohjelmaan valitulle sekä konsernitasoisen että tehtäväkohtaisen perehdytyksen. Tukenasi koko harjoittelujakson ajan on sinulle nimetty Ilkka-frendi, jonka puoleen voit kääntyä pienimmissäkin kysymyksissä.

Hakija huolehtii itse matkajärjestelyistä ja -kuluista rekrytointiprosessin aikana. Joidenkin tehtävien osalta on mahdollisuus myös etähaastatteluihin, mutta toivomme tietysti tapaavamme sinut myös livenä.

Sinulla ei tarvitse olla työkokemusta. Ilkka Trainee -ohjelma lähtee suoritustason tehtävistä ja etenee asteittain vaativampiin työtehtäviin. Me tuemme sinua oppimisessasi.

Tärkeintä on, että sinulla riittää halua ja intoa kehittyä huippuammattilaiseksi. Olet yhteistyökykyinen, huumorintajuinen, etkä pelkää tarttua toimeen. Lähes kaikissa tehtävissämme hyvän tekstintuottamisen kyky on tärkeää.

Ilkka Trainee -ohjelmaan valittavan on oltava vähintään 18-vuotias ja opiskelija. Jos olet jo valmistunut tai olet työurallasi jo pidemmällä, katsothan avoimet työpaikkamme tai hae avoimella haulla. Meillä on hyvin usein mm. digitaalisen median ja markkinoinnin osaajien paikkoja auki.

Suosittelemme asumista paikkakunnalla tai lähietäisyydellä. Työskentelemme monissa tehtävissä paljon myös etänä, mutta haluamme tukea mukaan valittuja ihmisiä ja näin auttaa heitä kasvamaan ammattilaisiksi. Tästä syystä etenkin trainee-vaiheessa on tärkeää olla läsnä toimipisteissämme noin pari-kolme päivää viikossa (moni ilkkalaisista työskentelee nykyään yhä vahvemmin ns. hybridimallilla).

Kyllä, suoritat trainee-ohjelman ja työskentelet pääasiassa samassa tehtävässä, mutta pääset tekemään yhteistyötä laajasti ja näkemään paljon muutakin. Opit trainee-jaksosi aikana paljon uutta markkinoinnista, viestinnästä ja teknologiasta.

Trainee-ohjelmassa ei ole journalistisia tehtäviä. Jos olet kiinnostunut harjoittelusta Pomediassa, Ilkka-Pohjalaisessa tai muissa medioissamme, olethan yhteydessä Hanna Hietikkoon (hanna.hietikko@ilkka.com).

 • Pomedia on Etelä-Pohjanmaan Opiston verkkojournalismin opintolinjalla perustettu kaikkien pohjalaisten opiskelijoiden yhteinen media. Lue lisää Pomedian verkkosivuilta.
 • Harjoitteluissa suoritetaan samalla myös Etelä-Pohjanmaan Opiston toimittajakoulun teoriaopintoja etänä.
 • Haku on auki ympäri vuoden.

Ilkka Trainee -ohjelman avoinna olevat harjoittelupaikat

Ei tällä hetkellä haussa olevia paikkoja.

Haku